Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Zisťovanie o financiách a spotrebe domácnosti 2017

Prešovské domácnosti navštívia štatistici. Národná banka Slovenska v spolupráci so Štatistickým úradom SR uskutočňuje na Slovensku zisťovanie o financiách a spotrebe domácnosti 2017.

Zisťovanie sa uskutoční v mesiacoch február až apríl 2017.

V tomto období vybrané domácnosti vo Vašej obci navštívi zamestnanec ŠÚ SR, poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa služobným preukazom zamestnanca ŠÚ SR a oficiálnym listom podpísaným guvernérom NBS a predsedom ŠÚ SR. Všetky informácie, ktoré vrámci zisťovania domácnosti poskytnú, budú spracované anonymne a využijú sa výhradne pre štatistické a vedecké analýzy.

Pre rok 2017 bolo do zisťovania vybraných viac ako 400 obcí, medzi nimi aj Prešov. Projekt je koordinovaný Európskou centrálnou bankou a zúčastňujú sa na nom všetky krajiny eurozóny. Jeho cieľom je získať spoľahlivé údaje o súčasnej ekonomickej situácii domácnosti v eurozóne.

Ing. Zlata Jakubovie, CSs.
Generálna riaditeľka
Štatistický úrad SR

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK