Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Karpatská nadácia otvorila 7. výzvu Fondu Karpatskej vandrovky s historicky najvyšším rozpočtom

Karpatská nadácia otvorila v stredu 15. februára 2016 už 7. grantovú výzvu MÁME RADI VÝCHOD. Celkovou sumou 10 100 EUR podporí projekty zamerané na aktívne trávenie voľného času, športové vyžitie, rozvoj nekomerčnej kultúry a tvorivosti na východnom Slovensku

Mimovládne neziskové organizácie so sídlom v košickom a prešovskom kraji môžu do 12. apríla 2017. žiadať na realizáciu projektov finančnú podporu max. 2 000 EUR.

Fond Karpatskej vandrovky každoročne združuje dary účastníkov Karpatskej vandrovky, jediného darcovského pochodu na Slovensku. Tento rok do fondu prispelo rekordných 101 vandrovníkov. Všetky prostriedky sú použité na podporu dobrých nápadov a užitočných projektov na východe Slovenska.

„Teší nás, že podujatia spojené s filantropiou si v našom regióne nachádzajú svojich prívržencov. Karpatská nadácia realizuje už 2 programy propagujúce aktívny životný štýl s pridanou hodnotou: Karpatskú vandrovku a charitatívny beh v rámci MMM – Bež so srdcom, “ hovorí Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie. „Počet účastníkov Karpatskej vandrovky 2016 prekonal magickú hranicu 100. Veríme, že všetky nápady a zámery, ktoré budú z vyzbieraných prostriedkov podporené prinesú do nášho regiónu viditeľné pozitívne zmeny.”

Karpatská nadácia organizuje Karpatskú vandrovku každý rok od roku 2010. Doteraz sa na vandrovke zúčastnilo 335 účastníkov. Ôsma Karpatská vandrovka sa bude konať v sobotu 16. septembra 2017.

Karpatská vandrovka je darcovský turistický 50-kilometrový pochod pre lepšie východné Slovensko. Vandrovka vedie po lesných cestách po hrebeni Volovských vrchov. Účastníkov čaká fyzická výzva, tímové dobrodružstvo a úžasný zážitok prekonania samého seba v divokej prírode Karpát.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK