Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prevencia mestských policajtov

Prevencia je základom dodržiavania všeobecne záväzných nariadení.

Presne v tomto duchu sa niesla preventívno represívna akcia zameraná na dodržiavanie Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č. 15/2013 o niektorých podmienkach držania psov na území mesta Prešov. Prešovskí mestskí policajti sa zamerali na sídliskách Sekčov, Šváby a miestne časti Solivar a Šalgovík.

V územnom obvode vysunutého pracoviska mestskej polície na Ul. Justičnej tak bolo počas kontroly dodržiavania povinností skontrolovaných 95 držiteľov psíkov. Len v troch prípadoch bola uložená bloková pokuta za neplnenie si povinnosti držiteľa psa.

Všetci kontrolovaní držitelia psov boli upozornení na článok 7 uvedeného nariadenia, v ktorom sa hovorí o povinnosti odpratania „výsledku“ venčenia psieho miláčika. Okrem toho však boli počas kontroly oboznámení aj s možnosťou bezplatného vyzdvihnutia si vrecúšok na exkrementy v Klientskom centre MsÚ na Jarkovej ulici, za predpokladu splnenej daňovej povinnosti za psíka.

Neodpratávanie extrementov je vážnym problémom. V roku 2016 bolo na území mesta evidovaných 3 261 psov, ak len nejaké percento z ich držiteľov si nesplní túto povinnosť, je to nielen viditeľné na verejných priestranstvách, ale hlavne to znepríjemňuje život všetkým Prešovčanom. Neodprataním exkrementov si tak držitelia psov znečisťujú priestranstvá, ktoré by aj oni sami najradšej videli čisté.

Keďže mestskí policajti nemôžu byť všade, apelujeme na držiteľov psov, aby si svoje povinnosti plnili naozaj zodpovedne.

Ďalšia preventívna akcia mestských policajtov bola zameraná na kontrolu zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a osobami maloletými a mladistvými. Kontrola sa uskutočnila 17.2.2017 v réžii službukonajúcich príslušníkov pracoviska mestskej polície na Ul. Jarková. Počas akcie bolo zistené požitie alkoholických nápojov u dvoch mladistvých osôb, ktoré boli riešené v zmysle platnej legislatívy.

Vaša mestská polícia

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK