Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Futsalisti Prešova zakončili sezónu vysokou výhrou

Šarišania predviedli v Bardejove gólostroj. Partizánu nadelili 11 kúskov

V poslednom zápase sezóny cestovali futsalisti Ekoprimu Prešov do Bardejova. Stretnutie bolo od začiatku v réžii Šarišanov. Už v 3. minúte otvoril skóre Jakub Harčár a hosťujúci hráči postupne zvyšovali svoje vedenie. V 15. minúte vyhrávali už o štyri góly. Domáci sa k slovu dostali o dve minúty neskôr, keď Stachura znížil na 1:4. V závere prvého polčasu však Prešovčania skórovali ešte trikrát a do šatní odchádzali s pohodlným šesťgólovým náskokom.

Aj v druhom polčase dominoval hosťujúci tím. Futsalisti Prešova boli nabudení, hrali s chuťou a vpredu premieňali šance. V 30. minúte viedli 9:2, následne pridali ďalšie dva góly a pre domácich vyzeralo skóre v 34. minúte hrozivo – hostia vyhrávali 11:3. Hráči Partizána však v posledných minútach zabrali a štyrmi presnými zásahmi v rade skorigovali stav na konečných 6:11. Štyrmi gólmi sa v zápase zaskvel hráč Prešova Rudolf Beliš, ktorý sa stal najlepším strelcom základnej časti druhej ligy Východ. V sezóne dokopy skóroval dvadsaťjedenkrát.

Sezónu ukončili so cťou
Šarišania zvíťazili v poslednom stretnutí jednoznačným spôsobom a so sezónou 2016/2017 sa rozlúčili so cťou. „Od začiatku sme sa sústredili na našu hru. Do každého duelu sme išli s cieľom vyhrať, hoci postup do baráže nám ušiel už skôr. Súťaž sme chceli dohrať v čo najlepšom svetle, keďže sme boli minuloročný extraligista. Domáci mali v úvode tri vyložené šance, ale nepremenili ich. My sme góly dali, hrali sme svoju hru a som rád, že sme posledný zápas zvládli s prehľadom, “ hovoril po stretnutí brankár Prešovčanov Lukáš Chovan. Futsalisti Ekoprimu sa v konečnej tabuľke umiestnili na 4. mieste so ziskom 20 bodov. „Pred sezónou sme mali jednoznačný cieľ, vrátiť sa medzi slovenskú elitu. Škoda, že sa nám to nepodarilo. Prehrali sme zlomové zápasy hlavne doma, a potom bolo ťažké dostať sa na čelo. Musíme zamakať viac a pokúsiť sa o to v nasledujúcom ročníku.“

V Bardejove budú zmeny
V poslednom tohtosezónnom stretnutí dal tréner Bardejova Norbert Sališ šancu najmä mladým hráčom. „O nič už nešlo, k zápasu sme pristúpili zľahka. Príležitosť dostali mladí futsalisti, kto chcel, z chuti si zahral, “ povedal tréner Partizána. Bardejovčanom sezóna 2016/17 nevyšla podľa predstáv. Minulý rok sa stali víťazmi druhej ligy Východ, v tomto ročníku obsadili predposledné šieste miesto. Po sezóne čakajú klub z Bardejova zmeny. „Chceli sme byť vyššie, ale káder sa počas sezóny menil, točilo sa tu veľa hráčov. Pozitívne je, že šancu dostali mladí futsalisti, nazbierali skúsenosti, a to je pre nich plus. Po sezóne tu s najväčšou pravdepodobnosťou skončím ja. Keďže som v Humennom, mal by som tam ostať a rysuje sa tam aj nový klub. So sebou určite stiahnem aj niektorých hráčov, ale to nebude problém, lebo v Partizáne je na čom stavať. Klub ostáva mne, budem robiť všetko preto, aby som zohnal ľudí, ktorí budú vo futsale v Bardejove pokračovať, “ prezradil Norbert Sališ, ktorý bol počas sezóny aj kapitánom Partizána.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK