Nedeľa, 28. apríl 2024
Meniny má Jarmila | zajtra Lea

Juniori Ekoprimu Prešov vyhrali aj prehrali

Šarišania v hale na Baštovej ulici nastúpili v najvyššej juniorskej súťaži proti dvom žilinským tímom.

V prvom zápase sa hráči Prešova stretli s družstvom Doxx Žilina. Šarišania sa k víťazstvu nasmerovali už v prvom polčase, po ktorom viedli 4:1. Po zmene strán už nedovolili súperovi streliť gól, naopak, svoj náskok postupne zvyšovali. Prešovčania podali kolektívny výkon, vpredu sa presadili viacerí hráči a nad Doxxom Žilina zvíťazili jednoznačne 9:1. „Tento zápas nám vyšiel veľmi dobre, aj výsledok tomu nasvedčuje. Chlapcom vyšlo všetko na čo siahli, dávali góly, premieňali šance. Za výkon v tomto stretnutí ich chválim, “ povedal tréner prešovských juniorov Lukáš Vrbovský.

V druhom stretnutí si mladí futsalisti Ekoprimu zmerali sily s rovesníkmi z ŠK Makroteam Žilina. Od začiatku duelu sa hralo vyrovnane. Mierne navrch ale mali predsa len v prvom polčase domáci hráči, ktorých v 16. minúte poslal do vedenia Richard Kapraľ. Nástup do druhého dejstva ale vyšiel lepšie hosťom, ktorí v 25. minúte stav vyrovnali. Hráči Ekoprimu sa potom snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, bojovali, no víťazný gól strelili v poslednej minúte Žilinčania. „Mali sme protiútoky, no chlapci sa nevedeli presadiť. Za vyrovnaného stavu namiesto toho, aby sa snažili udržať aspoň bod, ťahali dopredu, veľmi chceli vyhrať, čo je na jednej strane dobré. V zápase mali šance, súperov brankár toho veľa pochytal a podržal svoj tím. Nakoniec po našom tlaku mali Žilinčania protiútok a desať sekúnd pred koncom strelili víťazný gól, “ okomentoval druhý zápas tréner Vrbovský. Prešovčania nastúpili do oboch stretnutí v oklieštenej zostave. „Hrali sme doma, ale veľa chlapcov bolo zranených. Musel hrať aj druhý brankár, dokonca nastúpil aj jeden 14-ročný chalan, ktorý sa ale chytá dobre. Celkovo sme v týchto dvoch súbojoch získali tri body, škoda, že sa nám nepodarilo v druhom zápase udržať remízu. Keby sme získali z tohto stretnutia bod, mali by sme šancu dostať sa do play-off, teraz to už bude veľmi ťažké, “ skonštatoval Lukáš Vrbovský.

Prešovským juniorom patrí v extraligovej tabuľke aktuálne šieste miesto. Ďalšie dva zápasy odohrajú na budúci týždeň v Košiciach proti Slov-Maticu FOFO Bratislava a hráčom z Kysuckého Nového Mesta.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK