Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Šariš ľuďom opäť podporí zamestnanosť a turizmus v Prešovskom kraji

Pivovar Šariš v spolupráci s Komunitnou nadáciou Veľký Šariš v rámci programu Šariš ľuďom rozdelil sumu 16 000 eur na projekty zamerané na oblasť zamestnanosti a rozvoja turizmu v Prešovskom kraji

Grantový príspevok Šaris ľuďom získalo 12 neziskových organizácií

Pivovar Šariš v spolupráci s Komunitnou nadáciou Veľký Šariš v rámci programu Šariš ľuďom rozdelil sumu 16 000 eur na projekty zamerané na oblasť zamestnanosti a rozvoja turizmu v Prešovskom kraji. Zástupcovia dvanástich neziskových organizácií si včera prevzali symbolické šeky v Prešove.

Zástupcovia dvanástich neziskových organizácií si vo štvrtok prevzali symbolické šeky v Prešove.

Tretina peňazí poputuje na podporu zamestnávania znevýhodnených skupín obyvateľov, predovšetkým zdravotne postihnutých, zvyšné dve tretiny poputujú na podporu komunitného života a obnovu verejných priestranstiev. „Teší nás, že široká verejnosť v tomto regióne vníma prítomnosť pivovaru Šariš nielen ako výrobcu skvelého piva a zamestnávateľa, ale aj ako spoločnosť, ktorej záleží na kvalite života ľudí v jej okolí. Snažíme sa, aby platilo: kde sa pivo varí, tam sa dobre darí, “ uviedla Drahomíra Mandíková, riaditeľka firemných vzťahov a komunikácie Pivovarov Topvar.

Vďaka programu Šariš ľuďom sa tak opäť prispeje k rozvoju turizmu obnovou hradov, cyklotrás, lesných cestičiek, vyhliadkových a oddychových miest. „Našou snahou je vyberať také projekty, ktoré sú dlhodobo udržateľné a je predpoklad, že si budú pokračovať a vybudujú si tradíciu. V tomto roku sme preto podporili polovicu projektov, ktoré sa už realizujú, vďaka našej pomoci v minulosti, no chceme ich zachovať a zabezpečiť ich dlhodobý prínos. Zároveň sme však dali šancu aj novým, inovatívnym nápadom, “ uviedla Štefánia Lenzová, správkyňa Komunitnej nadácie Veľký Šariš.

Autor fotografie: Peter Stas

Príloha: Mimovládne organizácie a ich podporené projekty 
Podpora zamestnanosti
Č. Žiadateľ Názov projektu Schválená čiastka
1 Kvalita života, FMK, n. o., Prešov Zvýšenie kvality života rodín s terminálne chorým členom poskytnutím príležitosti na prácu ťažko zdravotne postihnutým 1 500,00 €
2 Relevant, n. o., Prešov Sme kreatívni, lebo to pomáha iným – „Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku“ 1 500,00 €
3 OZ Barlička Prešov Práca šľachtí III. 2 000,00 €



Podpora turizmu
Č. Žiadateľ Názov projektu Schválená čiastka
1 OZ Združenie na záchranu Brekovského hradu Humenné Historické dvere na hrade Brekov 800,00 €
2 OZ Rákociho cesta Veľký Šariš Hradná cesta pokračuje 1 000,00 €
3 OZ Novonatura,Veľký Šariš Lesnícky náučný chodník „Stráže“ 2 400,00 €
4 OZ Slovenský rybársky zväz Stropkov Vodná nádrž Stropkov - pokračovanie realizácie zóny oddychu pre širokú verejnosť 400,00 €
5 OZ Akadémia bojového umenia Lipany Vyhliadkové veže 2 000,00 €
6 OZ Mikroregión Čergov    Drienica Obnova cyklotrás v oblasti Drienica - Lysá 1 100,00 €
7 OZ Soľnobanský čipkársky cech Prešov Medzinárodný festival paličkovanej čipky 1 000,00 €
8 OZ Klub ľudových tradícií (KĽuT) Veľký Šariš Festival historického kosenia a ľudového umenia 1 100,00 €
9 OZ Kráľová studňa Lenartov Vybudovanie dreveného prístrešku na infotabuľu  1 200,00 €

Celkom ŠARIŠ ĽUĎOM

16 000 €

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK