Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

18.ročník WAKO medzinárodného turnaja Slovak Open

18.ročník WAKO medzinárodného turnaja Slovak Open, Memoriál Ladislava DOKY Tótha sa po dlhej dobe opäť konal v metropole Slovenska – Bratislave. Krásavica na Dunaji sa stala na dva dni srdcom kickboxu.

Rekordný počet zápasníkov príjemne prekvapil nielen organizátorov súťaže, ale aj samotných účastníkov. 868 štartujúcich z 90 klubov sa stretlo, aby si zmerali svoje sily. Účasť Talianov, Srbov, Bosniakov, Chorvátov, či dokonca Britov robila súťaž Slovak Open prestížnou i v medzinárodnom meradle. Na súťaži sa samozrejme, zúčastnili aj naši najbližší susedia – Česi, Poliaci, Maďari, Ukrajinci a Rakúšania, ktorí si domov odniesli radu cenných kovov.

Na súťaži nechýbali ani reprezentanti nášho známeho Kickboxing klubu Panter Prešov pod vedením trénera Jozefa Kolozsyho, ktorí doslova drvili súperov na tatami aj v ringu. Zo súťaže si vybojovali fantastických 20 medailí aj napriek zraneniu jedného z najlepších prešovských bojovníkov, Mareka Karlíka, aktuálneho majstra sveta. V sobotu sa na tatami predstavili naše mladé talenty. Najmladšieho zápasníka Daniela Paločka nezastavilo ani to, že súťažil vo vyššej váhovej kategórii. Vďaka svojej ctižiadostivosti sei vybojoval striebro a bronz. Tento malý bojovník má šancu byť jedným z popredných pretekárov, ktorý zabojuje o svoju miestenku v Slovenskej reprezentácií pred blížiacou sa šnúrou tohtoročných Svetových pohárov. O druhú miestenku v reprezentácií bojovala a o poriadnu šou sa postarala naša mladá bojovníčka Ninka Podracká, ktorá vďaka svojej obratnosti a húževnatosti len tesne minula víťazstvo - vybojovala dve strieborné a jednu bronzovú medailu. Sofia Adamečková nedala svojej súperke v kicklighte ani najmenšiu šancu. Jej rukavica ani raz neminula cieľ a Sofia s prehľadom vybojovala pre Prešov cenné zlato. Veľmi kvalitné zápasy predviedla Lucia Fecková, ktorá pridala pre Prešov ďalšie víťazstvo v kicklight do 55 kg. Aktuálna majsterka sveta Viktória Kážiková, si poradila so všetkými svojimi súperkami a pridala tak ďalšie víťazstvo pre panterov. Najúspešnejšie sa na tomto ročníku darilo Stelke Levickej, ktorá vybojovala vo svojej juniorskej kategórii dve zlaté a pridala aj striebro a bronz v seniorskej kategórii. Kristíne Urdovej v posledných sekundách unikol postup do finále a obsadila tak konečné tretie miesto. Vynikajúcimi výkonmi sa predviedla Alexandra Nižníková, ktoré svojou dravosťou, tvrdosťou a rýchlosťou vyradila všetky svoje súperky a nakoniec ju zastavila až reprezentantka z Maďarska. Jediný Prešovčan v ringu bol Michal Dráľ, ktorý sa napriek skvelému výkonu v ťažkej konkurencii prebojoval na 3. miesto.
Kickboxing klub Panter Prešov celkovo získal 5 zlatých, 6 strieborných a 9 bronzových a v celkovom hodnotení klubov obsadil 6 miesto z 90 klubov a 12 štátov. Svojimi výsledkami sme potvrdili, že patríme medzi najúspešnejšie kluby Slovenska a nestratíme sa ani v medzinárodnej konkurencii. Blahoželáme medailistom a prajeme veľa chuti do ďalších zápasov.

Výsledky a štatistika:
https://www.sportdata.org/kickbo…/set-online/popup_main.php…
https://www.sportdata.org/kickbo…/set-online/popup_main.php…

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK