Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Juniori Ekoprimu Prešov sú v hre o Final Four

Prešovskí futsalisti z kategórie U20 dvakrát triumfovali a stále majú šancu na postup do Final Four.

V košickej Angels Aréne odohrali mladí Prešovčania napínavé stretnutie s rovesníkmi z tímu Slov-Matic FOFO Bratislava. Šarišania viedli rozdielom dvoch gólov 3:1, no súper v záverečnej päťminútovke stav vyrovnal. Prešovskí futsalisti ale v posledných sekundách strhli víťazstvo na svoju stranu a do tabuľky si po výhre 4:3 pripísali plný bodový zisk. „So Slov-Maticom sme odohrali dobrý súboj. Všetko, čo sme skúšali na tréningu chlapci preniesli do zápasu. Výborne hrala obrana, akurát v závere stretnutia hráči trošku panikárili, ale našťastie sa nám podarilo vyhrať a získať dôležité body v boji o postup do Final Four, “ uviedol tréner prešovských juniorov Lukáš Vrbovský.

Prvé čisté konto
V ďalšom zápase v rámci extraligy juniorov zvíťazili hráči Prešova nad rovesníkmi z Kysuckého Nového Mesta jednoznačne 3:0. Tréner Lukáš Vrbovský vyslovil spokojnosť s výkonom svojich zverencov, potešilo ho aj čisté konto brankára. „Hrali sme zo zabezpečenej obrany a snažili sa vyrážať do protiútokov. Chlapci dobre zakrývali našu polovicu a dali tri góly. Som rád aj preto, že si prvýkrát v sezóne zachovali čisté konto, navyše teraz, keď brankár chytal so zranením. Obrancovia nášmu gólmanovi veľmi pomohli a ja im za to ďakujem.“

Prešovčanov čakajú ďalší dvojzápas v stredu opäť proti Slov-Maticu FOFO Bratislava a Malackám. „Dúfam, že sa našim hráčom podarí preniesť dobré výkony aj do najbližších dvoch stretnutí. Bolo by dobré, keby sme ich zvládli, keďže sa chceme dostať medzi štyri najlepšie tímy, “ uzavrel Lukáš Vrbovský.

Prešovskí juniori sú aktuálne na piatom mieste v tabuľke so ziskom devätnástich bodov. Na štvrté Levice strácajú iba tri body.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK