Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Rekonštrukcie zmenia tvár verejných priestranstiev

Vnútroblok na Janouškovej 13 prechádza rekonštrukciou. Po vynovení komunikácií sa budú dokončovať sadové úpravy. Primátorka však avizuje rekonštrukciu ďalších verejných plôch.

Rozsiahlou úpravou prechádza vnútroblok na Janouškovej ulici 13. „Mesto bude v revitalizácii verejných priestranstiev pokračovať. Výberom staveniska pre spracovanie projektovej dokumentácie tak už prešlo Duchnovičovo námestie, Námestie mládeže, ulica Slánska či park medzi ulicami Vlada Clementisa – Levočská, “ doplnila primátorka Andrea Turčanová

Na Janouškovej ulici boli v rámci rekonštrukcie spevnené vonkajšie plochy a vytvorených 19 parkovacích miest, z ktorých dve sú pre zdravotne postihnutých. Povrch parkovísk, prístupové chodníky i stojisko pre smetné nádoby sú z betónovej zámkovej dlažby, pričom tieto plochy sú ohraničené betónovými obrubníkmi. Súčasťou bolo aj značenie jednotlivých parkovacích miest, ktoré stavbári vytvorili pásikom dlažby červenej farby. V rámci vnútroblokovej komunikácie boli vybudované tiež asfaltové komunikačné plochy pred jestvujúcimi garážami.

V rámci projektu bolo tiež vybudované odvodnenie zrážkových vôd do kanalizácie. Priestor dostal aj stožiar verejného osvetlenia s LED žiarovkami. Práce komplikovala potreba zabezpečiť ochranu vedenia plynovodu nachádzajúceho sa v trase prístupovej komunikácie a tiež prekládka káblov nízkeho napätia a telekomunikačnej siete.

Počas tohtoročnej jari sa ešte budú dokončovať sadové úpravy. Celková vysúťažená cena rekonštrukcie, zahŕňajúca už aj sadové úpravy, je v objeme 49 799,88 eura.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK