Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Pre ľudí a pre región – Nadačný fond Getrag spravovaný Karpatskou nadáciou rozdelí 36 600 EUR

Druhý ročník grantových programov Getrag pre ľudí a Getrag pre región prerozdelil 36 600 EUR.

Podporil spolu 14 nápadov ako vylepšiť a skvalitniť život v regióne východného Slovenska. Program administruje Karpatská nadácia a je financovaný z asignácie percent z dane z príjmu spoločnosti GETRAG FORD Transmissions Slovakia, s.r.o..

Program Getrag pre ľudí tento rok podporí 3 obce a 2 občianske združenia, ktorým nie je ľahostajné v ako kvalitnom a podnetnom prostredí ľudia žijú a pracujú. Na tom záleží aj zamestnancom spoločnosti Getrag Ford Transmissions, ktorí sa zapoja do realizácie všetkých podporených projektov.

Getrag pre región prinesie 9 organizáciám a obciam príležitosť naplniť ich potreby a kreatívne nápady v oblasti športového vyžitia a pohybu, rozvoja tvorivosti, aktívneho trávenia voľného času v prírode a jej dôkladného spoznávania, ale aj neformálneho vzdelávania a mobilizácie mladých ľudí a odchovancov detských domovov z prešovského Domova na pol ceste.

„Sme radi, že podpora regiónu a zamestnanecké programy sa stávajú štandardom zodpovedne podnikajúcich firiem na východnom Slovensku a že spoločnosť GETRAG FORD Transmissions, s.r.o. a jej zamestnanci sa po minuloročnom prvom ročníku rozhodli v tejto forme podpory regiónu pokračovať. Žijeme tu a je ešte veľa miestnych problémov, ktoré nás tlačia. Spoločným úsilím však vieme hľadať a nachádzať cesty ich riešenia, “ hovorí riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

„Veľmi radi vidíme iniciatívy, pri ktorých angažovaní ľudia - snáď ich môžeme nazvať aj nadšencami - vytvárajú hodnoty, ktoré slúžia iným. Vďaka nim, ich nápadom a aktivite sa rozvíja komunita, spoločnosť, aj jednotlivci. Getrag s hrdosťou podporuje takýchto ľudí a ich iniciatívy. Vybrať spomedzi množstva kvalitných projektov robilo úlohu hodnotiteľov projektov neľahkou, veríme, že sme uprednostnili tie najprínosnejšie. Ďakujeme za to, že o necelý rok uvidíme výstupy zrealizovaných myšlienok, ktoré budú slúžiť komunitám, ľuďom, “ dodáva manažér ľudských zdrojov GFT, Peter Štefanko.

Nadačný fond Getrag v dvoch doterajších ročníkoch rozdelili spolu 86 600 Eur a podporil 29 projektových zámerov neziskových organizácií, miest a obcí v prešovskom a košickom kraji.

Zoznam podporených projektov Getrag pre ľudí:
- Mestská časť Košice - Západ Detské ihrisko Orgovánová, 2 984,40 EUR
- Obec Komárovce, Oživenie medziľudských vzťahov každej generácie – podpora vášnivo oddaných ľudí pre kultúru, 2 995 EUR
- Obec Rešica, SCOOLTÚRNÍME REŠICU, 3 000 EUR
- OZ Nie sme sami, Letná tvorivá dielňa, 2 700 EUR
- Rodičovské združenie pri MŠ Dénešova 53, Košice, „Spoznávaj, rozvíjaj a chráň si svoju Zem“, 1 872 EUR

Zoznam podporených projektov Getrag pre región:
- Akadémia bojového umenia o.z. , Oddychová zóna, 3 150 EUR
- Enjoy the ride, Dirtpark for people, freestyle for all, 2578 EUR
- Facilitas n.o. , Presné oko, pevná ruka, pohyb sa nám núka, 1 350 EUR
- OZ Nie sme sami, Letná tvorivá dielňa, 2 700 EUR
- Mesto Moldava nad Bodvou, Zmažme medzigeneračné rozdiely voľnočasovou aktivitou, 3 500 EUR
- OZ Barlička, Záhrada bezpečná pre všetky deti, 3 394 EUR
- Partneri pre sociálny rozvoj a pomoc, Oddychová zóna " Za dziaka", 3 470,80 EUR
- Rada mládeže Prešovského kraja, "imPROVE program", 2 105,80 EUR
- Občianske združenie VERBUM BONUM, VIDIECKA ZÁHRADA - KLENOT CHOTÁRA, 3 500 EUR

Karpatská nadácia podporuje východné Slovensko už 22 rokov. Od roku 1994 poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východnom Slovensku. Nadácia sa angažuje v téme zmierňovania sociálnych rozdielov a v téme spoločenskej zodpovednosti firiem. Podporuje spoluprácu, vytváranie partnerstiev na miestnej úrovni a zapojenie celej komunity do napĺňania miestnych potrieb. Grantové programy Karpatskej nadácie sú zamerané na rozvoj regiónu v rôznorodých oblastiach. Počas svojej existencie nadácia podporila stovky projektov sumou viac ako 2,1 milióna EUR.

GETRAG je najväčší svetový autonómny dodávateľ prevodovkových systémov do osobných a úžitkových vozidiel. Spoločnosť GETRAG so sídlom v nemeckom Untergruppenbachu vyvíja a vyrába prevodovky a hnacie mechanizmy pre významné automobilové trhy v Európe, Ázii a Severnej Amerike. Produktové portfólio zahŕňa manuálne, automatizované manuálne a dvojspojkové prevodovky. Getrag zároveň ponúka rad hybridizačných a elektrifikovaných prevodoviek. Spoločnosť založená v roku 1935 ako rodinný podnik dnes spája kreatívnu pevnosť svojich koreňov s možnosťami a flexibilitou globálnej korporácie. So svojimi 23 závodmi a približne 13 500 zamestnancami na celom svete je svojim zahraničným zákazníkom vždy nablízku.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK