Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

3b PHbL: 100 % víkend mladíkov!!!

Play Off nezadržateľne klope na dvere a so slnečnými lúčmi priamo úmerne pribúda, aj porcia zápasov v 3b Prešovskej Hokejbalovej lige.

Počas uplynulého víkendu sme boli napríklad svedkami dvoch víťazstiev HBC BULLS U18, zápasu ktorý sa odohral vo Vranove nad Topľou, dvoch debaklov, jedného obrovského comeback-u po ročnej pauze, ale aj veľmi nepríjemného zranenia nášho jediného Prešovského Majstra sveta v hokejbale a momentálne hráča VIPPOKERPRO Kežmarok Ľuba Šándora, ktorému aj touto cestou prajeme čím rýchlejšie uzdravenie.

Výsledky:

HBC EAGLES Prešov - HBC UNIVERZÁL Košice 2:7 (0:3, 1:1, 1:3) 
Góly: Kras, Gazdík - R. Horváth 2, M. Horváth, Michalčin, Husár, Pivarník, Gajdoš
Brankári: Šaravský - Farbár
Vylúčenia: 3:2 
Využitá pr.hra: 0:1 
Rozhodcovia: Hriško, Kochan 
... ... takto to dopadne pokiaľ nejlepší strelec nemá svoj deň. Presvedčili sa o tom hráči vo farbách Eagles, ktorí nedokázali odohrať proti Košiciam vyrovnanú partiu.  

HBC BULLS U18 Prešov - HBK DUKLA Svidník 7:5 (0:2, 5:1, 2:2) 
Góly: Juraško 3, Sedlák 2, Mitra, Fabian - Mar. Rodák 2, Šramko, P. Mydla, Varga
Brankári: R. Švaral - M. Svitana
Vylúčenia: 2:3
Využitá pr.hra: 1:0 
Rozhodca: Hriško 
... ...  celý rad posíl v zostave mladíkov z Bulls dirigované extraligovým Pirátom z Hradca Králové Patrikom Mitrom (reprezentačná dovolenka) si aj napriek nevydarenej prvej tretine pripísali na svoje konto tretie, no o to cennejšie víťazstvo v sezóne.

HBC KNIGHTS CACTUS Bardejov - HBC SPARTANS 14:1 (3:0, 5:0, 6:1) 
Góly: Lúč 4, M. Makara 3, Ondeček 2, Grohoľ 2, Spišák, Lukaček, Dolhý - P. Sedlák
Brankári: Zajac - S. Hudák 
Vylúčenia: 3:3 
Využitá pr.hra: 1:1 
Gól v oslabení: 1:0 
Rozhodca: Hriško
... ..  pre Bardejov povinná jazda s excelentným duom Lúč – Makara a pre nováčika dobrá lekcia z hokejbalu.

HBK bauska. VRANOV - HBC ECOMAX SII. 11:3 (4:1, 3:2, 4:0) 
Góly: Mat. Džupina 4, R. Fecko 2, J. Havrilčák 2, Sima, Lepot, Balogáč - M. Hopkovič, Koma, M. Ličák 
Brankári: Dzur - Cimerman 
Vylúčenia: 0:2
Bez využitia
Rozhodcovia: Vrábel, Francan 
... ... zápas, ktorý sa v rámci Programu 3b PHbL na Rozvoj a Podporu hokejbalu odohral vo Vranove nad Topľou a bol označovaný, ako sobotný zápas kola mal od samého začiatku jesného dirigenta.  

HBC ECOMAX SII. - HBC TORNADO 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) 
Góly: Koma, Gaľa, M. Hopkovič, M. Ličák 
Brankári: Lejko - Konečný 
Vylúčenia: 4:2 naviac Konečný (TOR) 10 min. OT 
Využitá pr.hra: 1:0 
Rozhodcovia: Krivda A. , Hriško 
... ... .  to nedeľný zápas Ecomaxu bol úplne o niečom inom. Discipinovaný výkon hráčov domácich, výborný výkon brankára Lejka , ako aj novicov Riša Čirča a Lukáša Žemberyho (prestúpili z HBC BULLS U18) a naopak na druhej strane nemohúcnosť ostrieľaných strelcov Tornada Hanka – Prudiča – Labanca rovná sa 4:0!

MV TRANSPORT - HBC STEMARC 1:2 (1:2 , : , : )  - nedohrané!
Góly: Staš - R. Sála, Chovan 
Brankári: Cmorej - Tóth 
Vylúčenia: 1:0 
Využitá pr.hra: 0:1 
Rozhodcovia: Kochan, M. Sála 
Diváci: 52
... .. zápas na ktorý bolo aj napriek zime zvedavých najviac divákov a nastúpilo v ňom viac zvučných prešovských športových mien ako Staš, Smrek, Stanislav, Kivader, Chovan, Krivda, Šándor a ďalší sa bohužiaľ skončil skôr, ako sa poriadne začal. Nepríjemné nezavinené zranenie si v ôsmej minúte privodil slovenský hokejbalový reprezentant Ľubo Šándor a zápas bol následne rozhodcom predčastne ukončený.

HBK bauska. VRANOV - HBK KOŇARE 13:3 (4:0, 3:1, 6:2) 
Góly: Mat. Džupina 5, Mikita 3, Lepot, Balogáč, Kovalčík, J. Havrilčák, R. Fecko - Dolinský 2, Bochnovič
Brankári: Hanes - Maruščák
Vylúčenia: 2:0
Bez využitia 
Rozhodca: M. Sála 
... ... . Vranov si cez víkend z chuti zastrieľal a po sobotnej domácej výhre s Ecomaxom si v nedeľu poľahky poradil aj s bezzubými Koňarmi.

HBC BULLS U18 - HBC SPARTANS 4:2 (3:1, 1:0, 0:1) 
Góly: Juraško, Neupauer, Marcin, Mitra - P. Sedlák 2
Brankári: R. Švaral - S. Hudák 
Vylúčenia: 2:2 
Bez využitia 
Rozhodca: M. Sála 
... ... .  tak ako mladíci začali jesennú časť 3b PHbL, tak začali aj tú jarnú, dvoma víťazstvami. Teraz ale veríme, že to nebudú ich posledné body v odvetnej časti a dril na tréningoch sa prejaví v tom najlepšom svetle.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK