Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Rekonštrukcia velodrómu bude pokračovať

Pracovné rokovanie na prešovskom velodróme určilo ďalšie priority jeho ďalšej rekonštrukcie.

„Chceme velodróm sfunkčniť a upraviť tak, aby bol dôstojným miestom pre organizovanie cyklistických pretekov, “ skonštatovala primátorka Andrea Turčanová počas pracovného rokovania k revitalizácii cyklistického štadióna.

Pracovníci mestského úradu spolu s projektantmi priamo na velodróme zhodnotili stav jednotlivých objektov a zhodli sa na prioritách rekonštrukcie. Doplniť by sa tak mala strecha nad vjazdom do tunela vedúceho popod cyklistický ovál k budove zázemia, rekonštrukciou prejde kanalizácia, vybuduje sa potrebné depo a dokončí sa oprava poškodených častí oválu. Navrhnutá je tiež oprava miest pre divákov, kde by mali pribudnúť sedadlá, resp. drevoplastové sedenia.

Mesto v tomto roku v rozpočte vyčlenilo na rekonštrukciu velodrómu 200 000 eur.

V roku 2016 dostal cyklistický ovál nový nábehový „koberček“, ktorý umožňuje plynulý výjazd na dráhu, na ktorej boli opravené viaceré bodové chyby. Okrem toho celý ovál dostal nové mantinely z drevoplastových dosák, pričom príslušná kovová konštrukcia bola opieskovaná a vynovená náterom. Doplnené boli aj dve chýbajúce brány, ktorými sa na ovál vchádza. Mesto do týchto prác investovalo 81 839,23 eura s DPH.

Okrem toho správca cyklistického areálu, spoločnosť Prešov Real, vlani zabezpečil vybudovanie vodovodnej prípojky, čo tiež prispieva k funkčnosti tohto športoviska.

Už koncom mája tohto roku sa na velodrome uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v kategóriách žiaci, kadeti a juniori.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK