PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16380/starostovia_a_primatori_sa_zhodli_na_prioritach.html

Starostovia a primátori sa zhodli na prioritách

V Prešove sa uskutočnil snem Regionálneho združenia miest a obcí Prešov – Šariš. Starostovia a primátori sa zhodli na prioritách, ktoré je potrebné zlepšiť v oblasti legislatívy a financovania samospráv.

Výročný snem Regionálneho združenia miest a obcí Prešov – Šariš, pod vedením jeho predsedníčky, prešovskej primátorky Andrey Turčanovej, sa okrem zhodnotenia vlaňajšej činnosti zameral predovšetkým na riešenie problémov, s ktorými sa samosprávy boria.

V živej diskusii pritom padlo viacero návrhov na zlepšenie fungovania obcí. Starostovia a primátori členských obci tohto združenia sa pritom zhodli na prioritách, ktoré potrebujú zlepšiť v oblasti legislatívy a financovania samospráv. „Medzi hlavné priority patrí úprava limitov určujúcich potrebu verejného obstarávania smerom hore, zvýšenie transféru financií na prenesené výkony štátnej správy, ktoré sú dlhodobo podhodnotené a tiež zjednodušenie procesu čerpania podpory realizovaných projektov z rôznych fondov, “ zhrnul tajomnik združenia Ing. Anton Gašpar.

 
17.3.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 2134 krát