Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Aktívni seniori

Prešovskí seniori majú za sebou rok plný aktivít. Postavili si rovnako náročné plány.

„Chcem vám poďakovať, že ste naďalej aktívni a stále niečo pre mesto Prešov tvoríte, “ prihovorila sa primátorka Andrea Turčanová prešovským seniorom združeným v Jednote dôchodcov Slovenska, počas hodnotenia ich aktivít za minulý rok. Ten bol pre 234 členov tejto organizácie naozaj bohatý a odrážal nielen ich záujmy, ale aj aktívny záujem o dianie v Prešove.

Podľa Dušana Michalčíka, predsedu tejto seniorskej organizácie, je to výsledok toho, že k svojmu veku pristupujú len ako k číslu. „Aj my sa dokážeme byť aktívni, stretávať sa a pristupovať k životu s úsmevom, “ podotkol v prednesenej správe o činnosti. V nej zdôraznil hlavné aktivity – účasť na kultúrnych podujatiach, organizované návštevy divadla, zapojenie sa do systému vzdelávania v rámci Akadémie tretieho veku, účasť na rôznych športových i speváckych súťažiach, odkiaľ si poprinášali viacero víťazných trofejí. Seniori tiež využili možnosti relaxačno-liečebných i rekondičných pobytov.

V bohatosti svojich aktivít chcú pokračovať aj v tomto roku. Rovnako tiež chcú participovať na viacerých aktivitách, ktoré pre seniorov pripravuje mesto Prešov.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK