PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16381/aktivni_seniori.html

Aktívni seniori

Prešovskí seniori majú za sebou rok plný aktivít. Postavili si rovnako náročné plány.

„Chcem vám poďakovať, že ste naďalej aktívni a stále niečo pre mesto Prešov tvoríte, “ prihovorila sa primátorka Andrea Turčanová prešovským seniorom združeným v Jednote dôchodcov Slovenska, počas hodnotenia ich aktivít za minulý rok. Ten bol pre 234 členov tejto organizácie naozaj bohatý a odrážal nielen ich záujmy, ale aj aktívny záujem o dianie v Prešove.

Podľa Dušana Michalčíka, predsedu tejto seniorskej organizácie, je to výsledok toho, že k svojmu veku pristupujú len ako k číslu. „Aj my sa dokážeme byť aktívni, stretávať sa a pristupovať k životu s úsmevom, “ podotkol v prednesenej správe o činnosti. V nej zdôraznil hlavné aktivity – účasť na kultúrnych podujatiach, organizované návštevy divadla, zapojenie sa do systému vzdelávania v rámci Akadémie tretieho veku, účasť na rôznych športových i speváckych súťažiach, odkiaľ si poprinášali viacero víťazných trofejí. Seniori tiež využili možnosti relaxačno-liečebných i rekondičných pobytov.

V bohatosti svojich aktivít chcú pokračovať aj v tomto roku. Rovnako tiež chcú participovať na viacerých aktivitách, ktoré pre seniorov pripravuje mesto Prešov.

 
18.3.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 3255 krát