PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16397/obrovsky_uspech_pre_presovskych_bojovnikov.html

Obrovský úspech pre prešovských bojovníkov

Z posledného hokejového zápasu Warriors v prvej sezóne Európskej univerzitnej hokejovej lige odchádzali prešovčania so sklonenou hlavou.

Pre nováčika v lige bola prvá sezóna veľkou školou. Po smútku z nepostúpenia do play off však prišla pre Warriors radostná správa. EUHL a manažéri jednotlivých hokejových klubov zvolili elitnú ligovú formáciu ALL STARS.

Po úspechu kapitána Warriors, ktorý sa prebojoval medzi najlepších hráčov a zahral si v európskom výbere proti americkému, sa teraz klub teší z ďalšieho uznania. Kapitán prešovčanov sa stal jedným zo šiestich vybraných hráčov ALL STARS tímu. Študent Fakulty športu PU Tomáš Lopáček sa stal jedným z troch najlepších útočníkov, a to hneď vo svojej prvej sezóne Európskej univerzitnej hokejovej ligy.

Ku kapitánovi Warriors, Lopáčkovi, sa do nominácie elitnej formácie dostali i ďalší 5 hráči ligy. Najlepším brankárom sa stal Vladimír Korytár (UMB Banská Bystrica). Za najlepších obrancov v EUHL boli zvolení českí hráči Karel Herr (UK Praha) a Rostislav Zilcher (Technika Praha). A k najúspešnejšej trojici útočníkov sa prebojovali spolu s prešovským kapitánom Lopáčkom i trenčan Adam Haščič (Gladiators Trenčín) a rus Alexander Alimov (Academy 1928 KTH Krynica).

Viceprezidnet EUHA a bývalý hráč NHL Ľubomír Sekeráš je s výberom „dream teamu“ spokojný. „Všetci šiesti hráči, ktorí tvoria All Stars, boli aj v európskom výbere, ktorý si na začiatku januára zmeral sily s rovesníkmi zo zámoria. Som presvedčený, že títo chlapci sú v elitnej formácii EUHL právom, “ dodal Sekeráš.

Slávnostné odovzdanie cien hráčom z elitnej formácie i najproduktívnejšiemu hráčovi základnej časti bude v polovici mája 2017. Ocenený bude i najlepší manažér, tréner či novinár EUHL za sezónu 2016/2017, ktorých mená budú známe až priamo na slávnostnej konferencii.

 
29.3.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 3644 krát