Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Štýlové televízory pre Váš domov

V dnešnej dobe sa často hovorí: Čím tenší a väčší televízor, tým lepšie.

Televízory 21.storočia sa dostali na takú úroveň, o ktorej by sa ľuďom z minulého storočia mohlo iba snívať. Niekedy prekvapujú aj nás – či už svojimi funkciami, farbami alebo výzorom. Výrobcovia sa snažia zmenšiť hmotnosť televízora a spotrebu energie a zväčšiť rozlíšenie, farebné spektrum či rozsah funkcií. LCD, SmartTV, 3D, HDMI, USB, HD – zovšadiaľ sa na nás hrnú samé skratky a názvy, ktoré sú pre niektorých španielska dedina, no pre iných rozhodujúce parametre pre kúpu televízora.

Televízor vznikol v roku 1927 rukami Philoa Taylora Farnswortha, ktorého nápad sa vďaka Vladimírovi Zworykinovi zo spoločnosti RCA o 10 rokov neskôr zhmotnil do podoby prvých komerčných, dokonca farebných televíznych prijímačov, tak ako ich poznáme dnes. Samozrejme sa začínalo rozmýšľať aj o ďalších vylepšeniach pre televízory a tak v roku 1948 vznikla vďaka Louisovi W. Parkerovi káblová televízia, Robert Adler predstavil o 8 rokov neskôr prvý diaľkový ovládač a rok 1962 zase patril vynálezu satelitu. Neskôr sa v priebehu desiatok rokov objavili prvé plazmy, prvé VHS rekordéry, prvé HD a prvé LCD televízory. U nás to vyzeralo taktiež zaujímavo – vedeli ste, že prvý hromadne vyrábaný československý televízor Tesla 4001A, ktorý sa vyrábal v rokoch 1953 – 1957, umožňoval príjem jediného pevne naladeného TV kanálu a disponoval kruhovou obrazovkou s priemerom iba 25 cm s obdĺžnikovým bakelitovým rámikom? Dnes si to už možno nevieme ani len predstaviť. Širokouhlé obrazovky, krásne farby, množstvo programov... Za tie roky progres vystrelil televízory do výšin, kde sa stali neodlučiteľnou súčasťou domácností a pre mnohých je toto zariadenie zdrojom relaxu, zábavy a informácií. Každodenne sa na nás z obrazoviek hrnú nové a nové udalosti, filmy, seriály, osobnosti – je to ako druhý svet, no v kockatej krabici. Hoci sme týmito novinkami pohltení a pred televíziou presedíme často aj niekoľko hodín, život bez „telky“ si už veľa ľudí nevie predstaviť.

Práve preto sa Edigital snaží vybrať tie najlepšie televízory z najlepších a ponúknuť vám ich na našich stránkach. Či už LED TV, Smart TV, Ultra HD alebo výborné HDR – všetko toto u nás nájdete. Prehľadné vyhľadávanie, ktoré vám pomôže pri výbere televízora, je zoradené podľa tých najdôležitejších kritérií, na ktoré by ste mali pri kúpe hľadieť – výrobca, rozlíšenie, veľkosť obrazovky, funkcie, snímacia frekvencia, pripojenie a ďalšie. Pri každom rozkliknutom produkte máte možnosť vidieť najlepšie ponuky balíčkov, kde si viete doplnky prispôsobiť podľa toho, na aké činnosti budete televízor využívať – nájdete tam top ponuky doplnkov, systém domáceho kina, konzoly pre LCD či plazmu a iné.
Počas celého roka máte k dispozícii množstvo zliav či možnosť ohodnotiť produkty. Objavujeme pre vás novinky na trhu, ktoré sa oplatí kúpiť. A nesmieme zabudnúť na zľavové kupóny, s ktorými je všetko ešte lacnejšie! Okrem televízorov tam nájdete aj množstvo príslušenstva, ktoré vám užívanie vášho nového elektronického prírastku do rodiny iba uľahčí. Neváhajte a pozrite sa zblízka na pixely tým najlepším modelom televízorov!

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK