PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16405/prevenciou_k_dodrziavaniu_predpisov.html

Prevenciou k dodržiavaniu predpisov

Alkoholické nápoje nepatria do rúk maloletým a mladistvým. S týmto cieľom sa v ostatných dňoch uskutočnila na území mesta preventívno-represívna akcia Mestskej polície v Prešove zameraná na ochranu pred zneužívaním alkoholických nápojov.

Akcia sa uskutočnila v neskorých večerných hodinách.

Podľa vyjadrenia príslušníka Mestskej polície v Prešove Slavomíra Pavelku boli skontrolované vytypované miesta, kde už v minulosti dochádzalo ku konzumácii alkoholických nápojov na verejnom priestranstve napr. : okolie NS Centrum, ulice Duklianska, Wolkerova, 17. novembra, Kmeťovo stromoradie a areály určených základných škôl. Kontrola sa uskutočnila aj na uliciach Švábskej, Exnárovej a okolie NS OPÁL. „Zistených bolo celkovo šesť priestupkov, ktoré boli riešené v zmysle priestupkového zákona, “ priblížil S. Pavelka.

Ako ďalej uviedol, skontrolované boli aj štyri prevádzky reštauračného typu v centre mesta. „V troch prevádzkach sme nezaznamenali požívanie alkoholu osobami maloletými a mladistvými. V poslednej kontrolovanej prevádzke sme našli štyri mladistvé osoby vo veku 16 až 17 rokov, u ktorých požitie alkoholických nápojov zistené bolo, “ uviedol príslušník MsP. Tieto osoby boli predvedené na útvar mestskej polície, kde si ich prišli prevziať rodičia. Zistené porušenia budú riešené v zmysle príslušných právnych noriem.

Vzhľadom na to, že prichádza teplejšie, akcie zamerané na dodržiavanie zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejnom priestranstve, ako aj osobami maloletými a mladistvými budú na celom území mesta pokračovať naďalej a intenzívnejšie.

 
31.3.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1631 krát