PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16409/naplanuj_policii_miesto_kontroly_-_rychlostny_maraton_2017.html

Naplánuj polícii miesto kontroly - Rýchlostný maratón 2017

Polícia chce aj tento rok zapojiť širokú verejnosť do znižovania počtu dopravných nehôd. Každý môže dopravnej polícii naplánovať miesto kontroly.

Nedovolená rýchlosť je druhou najčastejšou príčinou dopravných nehôd, neraz aj smrteľných. Preto polícia v dňoch 19. až 20. apríla 2017 pripravila 24 hodinový „Rýchlostný maratón 2017“ v podobe dopravno-preventívnej akcie. Polícia bude kontrolovať najmä dodržiavanie maximálnej dovolenej rýchlosti.

Naplánuj polícii miesto kontroly

Už tretí rok polícia ponúka verejnosti jedinečnú príležitosť navrhnúť úseky, na ktorých budú dopravné hliadky merať rýchlosť. Dopravní policajti chcú poznať skúsenosti a postrehy verejnosti, kde z jej pohľadu dochádza k porušovaniu pravidiel cestnej premávky. Každý jeden návrh policajti vyhodnotia a výsledky zverejníme.

Od 3. apríla od 10.00 hod. do 9. apríla 2017 do 22.00 hod. môže ktokoľvek navrhnúť úseky ciest pre Rýchlostný maratón na stránke Ministerstva vnútra SR http://www.minv.sk/?policia.

Po vyhodnotení všetkých návrhov polícia zostaví zoznam „Top navrhovaných úsekov“. Možno práve v tom vašom budú policajti počas maratónu. Napriek tomu, že ide o preventívnu akciu, závažné priestupky budú policajti riešiť nekompromisne.

Okrem Slovenskej republiky sa tejto akcie zúčastnia aj krajiny: Cyprus, Česká republika, Nemecko, Španielsko, Estónsko, Fínsko, Maďarsko, Chorvátsko, Taliansko, Írsko, Luxembursko, Litva, Lotyšsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovinsko, Srbsko, Veľká Británia.

Vyhodnotenie dvoch predošlých ročníkov si môžete pozrieť tu:
http://www.minv.sk/?tlacove-spravy-2&sprava=vysledky-rychlostneho-maratonu-2016
http://www.minv.sk/?tlacove-spravy-2&sprava=fakty-a-zaujimavosti-z-rychlostneho-maratonu

 
3.4.2017 | Autor: Denisa Baloghová | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1946 krát