Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Pozor na nové dopravné značky!

Poriadok v parkovaní pomôže na prešovských sídliskách zaviesť aj nové zvislé dopravné značenie.

To obmedzí státie nákladným vozidlám s dĺžkou nad 5 m. S jeho inštaláciou sa začne najskôr na sídliskách Šváby a Sekčov, postupne sa bude pokračovať aj v ďalších lokalitách v meste.

„Je to jeden z krokov zavádzania parkovacej politiky, aby sme umožnili Prešovčanom zaparkovať v blízkosti ich bydliska, “ uviedla primátorka Andrea Turčanová. Navyše, Prešovčania v týchto dňoch dostávajú do schránok informačný leták k pripravovanému VZN o parkovaní s dotazníkovou návratkou, ktorá úradu pomôže pri finálnej verzii parkovacích pravidiel v meste.

Nové zvislé dopravné značenie, ktoré obmedzí státie na sídliskách nákladným vozidlám s dĺžkou presahujúcou 5 m sa v týchto dňoch osádza v súlade s platnou legislatívou. Najskôr sa začína na sídlisku Šváby, nasledovať bude sídlisko Sekčov a pokračovať sa bude aj v ďalších častiach mesta Prešov.

Mestská polícia v Prešove pristúpi v prvých dňoch k upozorneniam, pri nerešpektovaní dopravného značenia uloží pokutu v zmysle príslušných právnych noriem.

Dopravné značenie bude na Šváboch osadené konkrétne na križovatkách:

Švábska - Urxova zo smeru od sídliska Sekčov
Jesenná - Pionierska zo smeru od letného kúpaliska Delňa
Švábska - Chalupkova zo smeru od Petrovanskej ulice
Švábska – Royova

V prípade sídliska Sekčov pôjde o križovatky:

Arm. gen. Svobodu - Pavla Horova
Arm. gen. Svobodu - Zemplinská
Arm. gen. Svobodu - Martina Benku
Arm. gen. Svobodu - Laca Novomeského
Arm. gen. Svobodu - Jurkovičova 2x
Arm. gen. Svobodu - Exnárova
Arm. gen. Svobodu - Exnárova v smere na Karpatskú (pri Bille)
Arm. gen. Svobodu - Vihorlatská
Pavla Horova - Ľudmily Podjavorinskej
Laca Novomeského -Zimná
Sekčovská - Pod Šalgovíkom
Sibírska - Hapákova -Tekel'ova
Čergovská - vjazd / výjazd z parkoviska OC MAX

Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Jarné prázdniny má aj prešovská MHD
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že od pondelka 26. februára do piatku 1. marca 2024 bude MHD v Prešove premávať v prázdninovom režime.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
Mesto sa púšťa do opráv predstaničných priestorov
V Prešove sa v pondelok 26. februára 2024 odštartuje očakávaná rekonštrukcia predstaničných priestorov. Mesto tak vyrieši problémy s presakovaním vody do podchodu, ktorý je dôležitým prepojením pre cestujúcu verejnosť. Opravy budú sprevádzať aj obmedzenia v doprave.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Parkovanie pri amfiteátri bude dočasne obmedzené
Mesto Prešov informuje vodičov, že v dňoch od 21. do 23. februára 2024 nebude možné zaparkovať na parkovisku pri amfiteátri.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK