Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Kniha o Prešove! Získala striebro!

Nádherná kniha Prešov – mesto a jeho čas získala uznanie odborníkov. V súťaži Najkrajšia kniha a propagačný materiál o Slovensku obsadila striebornú pozíciu.

„Skvelá správa je potvrdením kvality reprezentatívnej knihy, v ktorej predstavujeme zaujímavosti, krásu i históriu súčasného Prešova, “ uviedla primátorka Andrea Turčanová v súvislosti s vyhlásením výsledkov 10 ročníka súťaže Najkrajšia kniha a propagačný materiál o Slovensku, kde publikácia PREŠOV mesto a jeho čas (The Town and its Times) obsadila striebornú pozíciu.

Ocenená kniha, ktorú mesto vydalo vlani, je plná nádherných fotografií od fotografa Dionýza Dugasa, ktorý na viac než 150 stranách predstavil to najzaujímavejšie z Prešova a jeho okolia. Na príprave textov sa podieľal Dionýz Dugas a doc. PhDr. Imrich Michnovič, CSc. spolu s kolektívom: PhDr. Božena Tomášová, prof. PhDr. Ferdinand Uličný, DrSc. , prof. PhDr. Peter Kónya, PhD. a Mgr. Mária Kyseľová.

Cenu, ktorú udeľuje Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov prevzal v Banskej Bystrici viceprimátor Štefan Kužma. Pán Roman Hradecký, ktorý ocenenia odovzdával pritom vyslovil: „Ukazuje sa, že produkovať dobrú knihu je naozaj veľmi ťažké. Vďaka vám, sa však k verejnosti dostali knihy ktoré sa oplatí prečítať.“

Kniha Prešov – mesto a jeho čas, je dvojjazyčná, slovensko-anglická. V publikácii je viac ako dvesto fotografií, v ktorých autor skĺbil svoj uhol pohľadu s optimálnym svetlom a fotografickou technikou. Vďaka jeho umeniu tak Prešovčania i návštevníci metropoly Šariša dostali dielo naplnené momentmi dávnej histórie i sviežej súčasnosti, ktoré oslovuje ľudí všetkých vekových kategórií a dáva im možnosť pridať sa k tým, ktorí sú na krásy svojho mesta hrdí.

Najkrajšie fotografické knihy o Slovensku a ďalšie propagačné materiály sú aktuálne vystavené spolu s najkrajšími kalendármi, v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici a následne budú putovať po vybraných mestách SR, aby ich mohli obdivovať ľudia v rôznych kútoch našej republiky.

Prestížna súťaž obrazových a obrazovo-textových kníh a propagačných materiálov o Slovensku, slovenských krajoch, regiónoch, mestách a obciach je organizovaná súčasne s osvedčeným podujatím Najkrajšie kalendáre Slovenska. Organizátori oslovujú všetkých tvorcov a vydavateľov, mestské úrady, obecné úrady, úrady samosprávnych krajov, neziskové organizácie, firmy, školy, múzeá, vydavateľstvá, tlačiarne, reklamné agentúry i autorov diel, ktorí prostredníctvom tohoto, súťažného a výstavného podujatia môžu propagovať svoj subjekt a svoje produkty.

Do súťaže môžu prihlásiť obrazové (fotografické) a obrazovo-textové knihy, brožúry, prospekty, skladačky, leporelá, pexesá, plagáty, ktoré vydali v posledných troch rokoch pred rokom prihlášky, ak už neboli v predošlých ročníkoch tejto súťaže ocenené.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK