PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16432/statisticke_zistovanie_o_prijmoch_a_zivotnych_podmienkach_domacnosti.html

Štatistické zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach domácností

Do prešovských domácností prídu opytovatelia Štatistického úradu SR. Budú v nich zisťovať príjmy a životné podmienky obyvateľov.

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC) v rámci projektu európskych štatistických zisťovaní. Svojím obsahom a zameraním nadväzuje na predchádzajúce zisťovania, ktoré boli uskutočnené v domácnostiach už v rokoch 2005 až 2016. Cieľom tohto projektu je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach domácností. Jeho realizáciou sa získava harmonizovaný zdroj údajov o príjmoch, úrovni a štruktúre chudoby a sociálnom vylúčení v krajinách Európskej únie. To umožňuje z dlhodobého hľadiska nielen analyzovanie životnej úrovne domácností na Slovensku, ale i medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie.

Zisťovanie sa uskutoční v období od 10. apríla do 29. mája 2017.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2017 vybraných 6000 domácností z takmer 500 obcí, medzi nimi aj z mesta Prešov.

V tomto období navštívi vybrané domácnosti v našom meste pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitnýnm poverením. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Ochranu dôverných údajov upravuje Zákon č.540/2001 Z.z. o štátnej štatistike. Za ochranu dôverných údajov zodpovedá Štatistický úrad SR. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke štatistického úradu www.susr.sk alebo telefonicky na t. č. 037/7752263.

Vážení občania, obraciame sa na Vás so žiadosťou o spoluprácu pri realizácii uvedeného zisťovania. Za Vašu ochotu, ústretovosť i porozumenie Vám ďakujeme.

Ing. Zlata Jakubovie, CSc.
generálna riaditeľka sekcie
Štatistický úrad SR v Banskej Bystrici

 
11.4.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 2311 krát