PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16433/statisticke_zistovanie_o_vyuzivani_informacnych_a_komunikacnych_technologii.html

Štatistické zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológií

Do konca mája sa budú opytovatelia Štatistického úradu v Prešove zisťovať aj informácie o využívaní informačných a komunikačných technológií v domácnostiach a u jednotlivcov.

Štatistický úrad SR v súlade s projektom európskej únie realizuje v roku 2017 "Zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológií v domácnostiach a u jednotlivcov (IKT)". Cieľom tohto štatistického zisťovania je zistiť úroveň vybavenosti domácností informačnými a komunikačnými technológiami a zároveň zistiť úroveň znalostí a zručností obyvateľstva a s chopnosť využitia týchto technológií.

Výsledky zo zisťovania IKT budú slúžiť na posúdenie vývoja v oblasti informačných a komunikačných technológií na Slovensku, ale aj pri medzinárodnom porovnávaní.

Zisťovanie sa uskutoční v období od 20. apríla do 31. mája 2017.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2017 vybraných takmer 4700 domácností zo 160 obcí, medzi nimi aj z mesta Prešov.

V tomto období navštívi vybrané domácnosti v našom meste pracovník štatistického úradu SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitnýnm poverením. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Ochranu dôverných údajov upravuje Zákon č.540/2001 Z.z. o štátnej štatistike. Za ochranu dôverných údajov zodpovedá Štatistický úrad SR. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke štatistického úradu www.susr.sk alebo telefonicky na t. č. 037/7752263.

Vážení občania, obraciame sa na Vás so žiadosťou o spoluprácu pri realizácii uvedeného zisťovania. Za Vašu ochotu, ústretovosť i porozumenie Vám ďakujeme.

Ing. Zlata Jakubovie, CSc.
generálna riaditeľka sekcie
Štatistický úrad SR v Banskej Bystrici

 
12.4.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 2494 krát