Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Denné spojenia s hlavnými európskymi mestami – FlixBus spúšťa zelenú sieť v Prešov

Spoločnosť FlixBus, poskytovateľ európskej mobility s najväčšou medzimestskou autobusovou sieťou, otvára prvé priame spojenie z Prešova.

++ Od 12. apríla získa Prešov spojenie s najväčšou európskou autobusovou sieťou
++ Praha, Brno, Viedeň či Budapešť, denné priame spojenie bez prestupu (od 9,90 € na www. FlixBus.sk)
++ 120 000 každodenných spojení do 1 000 destinácií v 21 krajinách, 30 miliónov zákazníkov v roku 2016
++ Zelená a inteligentná mobilita – moderné štandardy služieb FlixBusu
++ Osobitná spolupráca založená na slovenských partneroch: Blaguss Slovakia, Slovak Lines, Daf tour

Nové zelené autobusy FlixBus spoja Prešov priamo s destináciami v Maďarsku, Rakúsku a Českej republike. Ďaľšie medzinárodné linky sa aktuálne pripravujú. „Prešov zozelenajú a budú prepojené s najväčšou európskou autobusovou sieťou. Zákazníci z Prešova budú môcť zakrátko cestovať novými komfortnými autobusmi do destinácií ako Budapešť, Viedeň, Praha či Brno priamo bez prestupu, ” hovorí Nina Göbbels, tlačová hovorkyňa spoločnosti FlixBus.

Zahájenie vnútroštátnych liniek – až trikrát denne od 1,6 €

V rovnakom čase začína FlixBus jazdiť na svojej prvej vnútroštátnej linke v rámci Slovenska. “FlixBus ponúka novú zelenú mobilitu cestujúcim v rámci Slovenska. Od 12. apríla budú taktiež vnútroštátne destinácie ako Košice, Žilina či Poprad prepojené až trikrát denne, ” hovorí Nina Göbbels, tlačová hovorkyňa FlixBusu. Cestovné lístky do nových destinácií ako Prešov - Košice, trvanie cesty 00:25 min. , alebo Prešov - Poprad, trvanie cesty 1:40 h. sú dostupné od 1,6 € prostredníctvom www. FlixBus.sk alebo cez mobilnú aplikáciu FlixBus App, ktorú je možné si stiahnuť zadarmo.

Zelená a inteligentná mobilita – moderné štandardy služieb Flixbusu

FlixBus ponúka zelenú a inteligentnú mobilitu všetkým. Zákazníci majú možnosť si pohodlne rezervovať cestovné lístky on-line prostredníctvom webových stránok www. FlixBus.sk, cez mobilnú aplikáciu FlixBus App, v spolupráci s cestovnými kanceláriami alebo priamo u vodiča. Cena lístka zahrňuje Wi-Fi spojenie k internetu, využitie elektrickej zásuvky a pohodlné sedenie na palube autobusov vybavených klimatizáciou. FlixBus aplikácia v smartfóne je dostupná v slovenčine a ponúka veľa funkcí, ktoré robia cestovanie ešte ľahšie. Cestujúci dostanú automaticky aktuálne oznámenie cez aplikáciu v prípade oneskorenia autobusu.
„S našou bezplatnou mobilnou aplikáciou pre iOS, Windows a Android si môžu cestujúci pohodlne rezervovať cestovný lístok, nájsť dosiahnuteľnosť liniek, tak ako informácie o svojej ceste či použiť navigácie k vyhľadaniu miesta odchodu. Zákazníci sú taktiež informovaní prostredníctvom oznámenia v tejto aplikácii. FlixBus je prvý poskytovateľ na európskom trhu, ktorý ponúka zákazníkom toto riešenie v rámci svojich služieb informujúcich o meškaní, ” dodáva Nina Göbbels, tlačová hovorkyňa FlixBusu. Vďaka používaniu GPS-Live Tracking môže FlixBus vždy vidieť pozíciu zelených autobusov a informovať o prípadnom meškaní. Bezpapierove odbavenie pasažierov je uskutočniteľné aj pomocou QR kódu z aplikácie priamo v autobuse. Zmena rezervácie a zrušenie cesty je možné uskutočniť zdarma do 15-tich minút pred odchodom autobusu.

V nedávnej dobe bol FlixBus zaradený do plánovača tras v službe Mapy Google. Od tohto času si môžu zákazníci po celej Európe overiť spojenie liniek FlixBusu prostredníctvom Mapy Google.

FlixBus spolupracuje s malými a strednými spoločnosťami

Obchodný model FlixBusu je založený na jedinečnej medzinárodnej osobitej spolupráci s malými a strednými autobusovými spoločnosťami. FlixBus spolupracuje s 250 autobusovými partnermi po celej Európe a teraz aj na Slovensku. Regionálny autobusový partner ako Blaguss Slovakia, Slovak Lines a Daf tour sú rodinné spoločnosti s desaťročnými skúsenosťami, zodpovedné za každodennú prevádzku liniek a starajú sa o zelenú autobusovú flotilu. Slovak Lines a Daf tour v spolupráci s FlixBusom, kde sa spojuje technológia a duch startupovej spoločnosti s tradičnou kvalitou slovenských malých a stredných spoločností, a týmto sa zakladá nový druh služby v medzinárodnom odvetví mobility.

Súčasne podpora regionálnej ekonomiky vytvára možnosti vzniku nových pracovných miest: „Kombinujeme desaťročia skúseností z odvetví spojených s technologickými inováciami a podnikaním, ” hovorí Darko Jus, generálny riaditeľ spoločnosti FlixBus pre krajiny strednej a východnej Európy.

Mohlo by Vás zaujímať
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK