Sobota, 01. jún 2024
Meniny má Žaneta | zajtra Xénia, Oxana

Denné spojenia s hlavnými európskymi mestami – FlixBus spúšťa zelenú sieť v Prešov

Spoločnosť FlixBus, poskytovateľ európskej mobility s najväčšou medzimestskou autobusovou sieťou, otvára prvé priame spojenie z Prešova.

++ Od 12. apríla získa Prešov spojenie s najväčšou európskou autobusovou sieťou
++ Praha, Brno, Viedeň či Budapešť, denné priame spojenie bez prestupu (od 9,90 € na www. FlixBus.sk)
++ 120 000 každodenných spojení do 1 000 destinácií v 21 krajinách, 30 miliónov zákazníkov v roku 2016
++ Zelená a inteligentná mobilita – moderné štandardy služieb FlixBusu
++ Osobitná spolupráca založená na slovenských partneroch: Blaguss Slovakia, Slovak Lines, Daf tour

Nové zelené autobusy FlixBus spoja Prešov priamo s destináciami v Maďarsku, Rakúsku a Českej republike. Ďaľšie medzinárodné linky sa aktuálne pripravujú. „Prešov zozelenajú a budú prepojené s najväčšou európskou autobusovou sieťou. Zákazníci z Prešova budú môcť zakrátko cestovať novými komfortnými autobusmi do destinácií ako Budapešť, Viedeň, Praha či Brno priamo bez prestupu, ” hovorí Nina Göbbels, tlačová hovorkyňa spoločnosti FlixBus.

Zahájenie vnútroštátnych liniek – až trikrát denne od 1,6 €

V rovnakom čase začína FlixBus jazdiť na svojej prvej vnútroštátnej linke v rámci Slovenska. “FlixBus ponúka novú zelenú mobilitu cestujúcim v rámci Slovenska. Od 12. apríla budú taktiež vnútroštátne destinácie ako Košice, Žilina či Poprad prepojené až trikrát denne, ” hovorí Nina Göbbels, tlačová hovorkyňa FlixBusu. Cestovné lístky do nových destinácií ako Prešov - Košice, trvanie cesty 00:25 min. , alebo Prešov - Poprad, trvanie cesty 1:40 h. sú dostupné od 1,6 € prostredníctvom www. FlixBus.sk alebo cez mobilnú aplikáciu FlixBus App, ktorú je možné si stiahnuť zadarmo.

Zelená a inteligentná mobilita – moderné štandardy služieb Flixbusu

FlixBus ponúka zelenú a inteligentnú mobilitu všetkým. Zákazníci majú možnosť si pohodlne rezervovať cestovné lístky on-line prostredníctvom webových stránok www. FlixBus.sk, cez mobilnú aplikáciu FlixBus App, v spolupráci s cestovnými kanceláriami alebo priamo u vodiča. Cena lístka zahrňuje Wi-Fi spojenie k internetu, využitie elektrickej zásuvky a pohodlné sedenie na palube autobusov vybavených klimatizáciou. FlixBus aplikácia v smartfóne je dostupná v slovenčine a ponúka veľa funkcí, ktoré robia cestovanie ešte ľahšie. Cestujúci dostanú automaticky aktuálne oznámenie cez aplikáciu v prípade oneskorenia autobusu.
„S našou bezplatnou mobilnou aplikáciou pre iOS, Windows a Android si môžu cestujúci pohodlne rezervovať cestovný lístok, nájsť dosiahnuteľnosť liniek, tak ako informácie o svojej ceste či použiť navigácie k vyhľadaniu miesta odchodu. Zákazníci sú taktiež informovaní prostredníctvom oznámenia v tejto aplikácii. FlixBus je prvý poskytovateľ na európskom trhu, ktorý ponúka zákazníkom toto riešenie v rámci svojich služieb informujúcich o meškaní, ” dodáva Nina Göbbels, tlačová hovorkyňa FlixBusu. Vďaka používaniu GPS-Live Tracking môže FlixBus vždy vidieť pozíciu zelených autobusov a informovať o prípadnom meškaní. Bezpapierove odbavenie pasažierov je uskutočniteľné aj pomocou QR kódu z aplikácie priamo v autobuse. Zmena rezervácie a zrušenie cesty je možné uskutočniť zdarma do 15-tich minút pred odchodom autobusu.

V nedávnej dobe bol FlixBus zaradený do plánovača tras v službe Mapy Google. Od tohto času si môžu zákazníci po celej Európe overiť spojenie liniek FlixBusu prostredníctvom Mapy Google.

FlixBus spolupracuje s malými a strednými spoločnosťami

Obchodný model FlixBusu je založený na jedinečnej medzinárodnej osobitej spolupráci s malými a strednými autobusovými spoločnosťami. FlixBus spolupracuje s 250 autobusovými partnermi po celej Európe a teraz aj na Slovensku. Regionálny autobusový partner ako Blaguss Slovakia, Slovak Lines a Daf tour sú rodinné spoločnosti s desaťročnými skúsenosťami, zodpovedné za každodennú prevádzku liniek a starajú sa o zelenú autobusovú flotilu. Slovak Lines a Daf tour v spolupráci s FlixBusom, kde sa spojuje technológia a duch startupovej spoločnosti s tradičnou kvalitou slovenských malých a stredných spoločností, a týmto sa zakladá nový druh služby v medzinárodnom odvetví mobility.

Súčasne podpora regionálnej ekonomiky vytvára možnosti vzniku nových pracovných miest: „Kombinujeme desaťročia skúseností z odvetví spojených s technologickými inováciami a podnikaním, ” hovorí Darko Jus, generálny riaditeľ spoločnosti FlixBus pre krajiny strednej a východnej Európy.

Mohlo by Vás zaujímať
Na cestách pribudnú od 27.5. dve obmedzenia
Prešovčania sa musia od pondelka 27. mája 2024 pripraviť na dve dočasné obmedzenia. Jedno pribudne na Levočskej ulici a práce obmedzia dopravu aj na ulici Zborovská.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK