Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Poďakovanie a vzdanie úcty jubilantom

Pokračovanie v začatej tradícií, aj tak by sa dalo nazvať priateľské stretnutie, ktoré sa pri príležitosti významných životných jubileí zamestnancov Prešovskej univerzity v Prešove, konalo už po tretíkrát.

Rektor Prešovskej univerzity v Prešove Peter Kónya zablahoželal a vzdal úctu všetkým oslávencom, ktorí dovŕšili 50. , 60. a 70. výročie svojich narodenín. „Univerzita je o ľuďoch, je pre ľudí a funguje vďaka práci a činnosti ľudí. Naše životné a pracovné tempo je nesmierne náročné, ale musíme si nájsť čas na chvíľu sa zastaviť, zhodnotiť prínos toho druhého. A toto podujatie nám na to dáva priestor, “ zaznelo v úvodnej reči rektora. Kónya zároveň dodal, že dané stretnutie je príležitosťou na to, ako si pripomenúť nielen jubilantov, ale predovšetkým ľudí, ktorí dlhodobo prispievali a stále prispievajú k všestrannému rozvoju Prešovskej univerzity. „Každý z Vás prežil na univerzite veľa rokov, niektorí dokonca viacero desaťročí, myslím si, že si zaslúžite, aspoň takéto symbolické a morálne ocenenie, “ uviedol rektor, ktorý sa všetkým prítomným oslávencom poďakoval za svedomitú a dlhoročnú prácu.

Slávnostného stretnutia, nesúceho sa v priateľskej a uvoľnenej atmosfére, sa zúčastnilo celkovo 13 jubilantov, ktorí si z rúk rektora prevzali ďakovné listy. „Veľmi si vážim, že pán rektor zaviedol takúto tradíciu, že si na nás postarších spomína aj takýmto spôsobom. Na univerzite pracujem už úctyhodných 35 rokov, preto vnímam každé takéto priateľské stretnutie za veľmi príjemné, “ ocenil prínos podujatia oslávenec Vladimír Šebeň.

„Počas svojho dvadsaťročného pôsobenia na univerzite som prešla viacerými pracoviskami, stretla som množstvo obohacujúcich ľudí, ale mám pocit, že systém práce, komunikácie medzi ľuďmi sa istým spôsobom zmenil, zautomatizoval, preto je veľmi dôležité osobne sa stretávať, “ zaspomínala si jedna z jubilantiek Janka Ganajová. Jej slová následne doplnila aj Helena Greššáková. „Som rada, že si pán rektor aj napriek svoje zaneprázdnenosti našiel čas na takého stretnutie, je to isté zadosťučinenie a ocenenie našej práce na univerzite, ktorej sme venovali časť svojho života, “ uzavrela oslávenkyňa, ktorá pôsobí v univerzitnej knižnici.

Všetkým jubilantom srdečne blahoželáme!

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK