PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16445/presov_karate_kids_cestuju_po_celom_svetelangosova_je_ako_juventus_turin.html

PRESOV KARATE KIDS cestujú po celom svete!! Langošová je ako Juventus Turín!!

Prvou z Prešovčanov bojujúcich ako levy v zahraničí, bola Lucia Langošová. Lucia sa zúčastnila K1 PREMIER LEAGUE v ďalekom DUBAJI.
LUCIA LANGOŠOVÁ V DUBAJI

K1 je jedna z T. O. P súťaží pre seniorských karatistov na svete. Lucia rozhodne nesklamala, odbojovala vyrovnaný zápas so šťastnejším koncom pre čínsku reprezentantku, ktorá vypadla až v semifinále turnaja.

Podľa slov trénerky Júlie Langošovej, Luckinej sestry, je Lucka V. Y. M. A. K. A. N. Á. Lucia nemá čo stratiť a musí sa vyzápasiť na svetovom fóre. Je otázkou času kým sa Lucia presadí a je viac menej dôležité aby dokázala pochopiť prvotné porážky na takomto svetovom fóre. Keďže Lucia dlhšie neštartovala na súťažiach svetovej extratriedy, je to akoby futbalový Tatran Prešov chcel hneď v prvej sezóne vyhrať Ligu majstov. Aj keď podľa slov Julky, Lucia už teraz má schopnosti minimálne Juventusu Turín. :D Julka je taktiež bývalá niekoľkonásobná majsterka Slovenska v karate (KATA aj KUMITE) a bývalá slovenská reprezentantka, takže určite vie o čom hovorí. Pre priaznivcov prešovského karate ešte jedna pozitívna informácia - Júlia Langošová sa chce vrátiť na sútažné tatami vo farbách JUNIORU, takže spoločne s Luciou začnú tvoriť, NEBEZPEČNÉ SESTERSKÉ PREŠOVSKÉ KARATE DUO.

Hneď po náročnom Arabskom Dubaji, čakali Luciu Majstrovstvá Slovenskej republiky- seniorov v Galante - 08.04.2017. Po zmene váhovej kategórie, si Lucia Langošová vybojovala pre seba a rodný PREŠOV dvakrát BRONZ !! V čase - nečase na bojisku, kde sa rozhoduje o tom, kto bude mať právo nosiť reprezentačný znak Slovenskej republiky a vyhrávajú len tí najlepší, Lucia Langosova v kategórii do 61kg a v BRH Lucia potvrdila, že s ňou musí slovenská reprezentácia rátať a keďže konkurencia je veľká, buďme radi za tieto skvelé výsledky, pretože NONSTOP vyhrávať, sa dá v karate len ťažko. Lucia s odstupom času hodnotí výsledky ako uspokojivé aj keď je rodená maximalistka a určite chce získavať len zlaté medaile z najväčších podujatí nielen doma ale aj v zahraničí.

Najmenšie PRESOV KARATE KIDS štartovali v priebehu Apríla na svetovom pohári HARASUTO WORLD CUP 2017 v Poľskej Lodži. Súťaž obrovskej konkurencie zahraničných tímov, kde štartovalo 13 národností a 1100 zápasnikov. Žiadna prechádzka ružovou záhradou. :D
Z Poľska aj napriek tejto obrovskej konkurencii doviezli PRESOV KARATE KIDS 2-BRONZOVÉ MEDAILY !! Amália Anna Jaššová priviezla do Prešova z medzinárodnej súťaže, z Poľska - HARASUTO WORLD CUP 2017, Lodž - 3.miesto do Prešova. Obrovskú radosť trénerovi Rastislavovi MIKLIČOVI urobil aj Kumite team U-12 (Palková, Jaššová, Šofraneková), ktorý ukoristil z Poľska BRONZ !!

Prešovský JUNIOR KLUB KARATE PREŠOV, si začína pomaličky vytvárať aj pozíciu na medzinárodnom poli, čo je určite inšpirujúce a motivujúce pre PRESOV KARATE KIDS.

 
18.4.2017 | Autor: Ľubomír Čiernik | Šport | čítané: 3069 krát