Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Tamara Lukáčová bez straty setu vyhrala Crossminton Ostrava Open 2017

Úspešné vystúpenie majú za sebou slovenskí crossmintonisti počas posledného víkendu, keď z Ostravy priniesli šesť cenných kovov. Spomedzi siedmych krajín sme tak obsadili s počtom medailí pekné tretie miesto.

Tamara Lukáčová

Slovenská vicemajsterka a hráčka Slávie PU Prešov Tamara Lukáčová ako jediná vystúpila na ten najvyšší stupienok, keď vo finále porazila ďalšiu slovenskú hráčku Lenku Levkovú (Superspeed Brno) 2:0 na sety. „S Lenkou Levkovou sa mi hralo veľmi dobre, lebo na rozdiel od ostatných hráčok hrala útočný crossminton, čo mi vyhovuje. Keďže som s ňou už raz vyhrala, tak som si na ňu aj verila, “ povedala Tamara Lukáčová.

V hlavnej mužskej kategórii sa darilo majstrovi Slovenska Janovi Ščavnickému st. (SbK Lipany), ktorý podľahol až vo finále českému reprezentantovi Petrovi Makrlíkovi 0:2 na sety. Boli to jeho prvé prehrané sety na tomto turnaji.
Medzi najmladšími hráčmi do 12 rokov to bolo veľmi tesné. O prvenstve českého hráča Krupičku rozhodli iba sety. Strieborný Ján Ščavnický ml. (SbK Lipany) s ním síce vyhral 2:1 na sety, ale podľahol klubovému spoluhráčovi Richardovi Robovi 1:2, ten napokon skončil na peknom treťom mieste.

Posledný cenný kov získal Jozef Gibala z klubu Lokomotíva Banská Bystrica, keď medzi seniormi nad päťdesiat rokov nestačil v semifinále svetovej šestke v tejto kategórii z Poľska Piotrovi Gawlakovi a domov tak odchádzal s bronzovou medailou.

Crossminton je rýchla kombinácia tenisu, squashu a bedmintonu. Môžete hrať kedykoľvek a kdekoľvek - bez siete! Hráči stoja 12,80 metrov od seba, každý z nich vo štvorci s dĺžkou 5,50 m. Cieľom hry je odbiť košík do súperovho štvorca. Hráč, ktorý dosiahne 16 bodov ako prvý (aspoň s dvojbodovým náskokom) vyhráva set. Ten kto získa ako prvý 2 sety vyhráva zápas. Medzinárodná Crossminton Organizácia (International Crossminton Organisation) bola založená v roku 2011 a od tej doby strojnásobila počet jej členov (krajín), dosiahla 33 v roku 2015.

Tamara Lukáčová 1. miesto
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK