Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Metodický deň na prešovských školách

Celomestský deň v dvanástich základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov dvíha laťku vzdelávania o čosi vyššie. Inovatívne metódy, praktické ukážky i odovzdávanie znalostí a skúseností odborných lektorov znamená permanentný posun prešovského školstva.

Dňa 4. mája 2017 v 12. prešovských základných školách prebiehal celomestský metodický deň organizovaný v spolupráci s Kurikulárnou radou pri Oddelení školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Prešove.

"Cieľom metodického dňa v základných školách je predstaviť nové aplikácie, edukačné postupy, inovatívne vzdelávacie metódy v klasickom aj modernom spôsobe vyučovania, odovzdať si vedomosti, skúsenosti, poznatky, zručnosti, nápady a pod. , " uviedla J. Semivanová z oddelenia školstva, mládeže a športu MsÚ.

Súčasťou tohto vzdelávacieho stretnutia pedagógov sú podľa jej slov aj ukážkové hodiny, prezentácie, praktické ukážky k určenej téme aj tvorivé diskusie za účasti pozvaných hostí a odborných lektorov.

"Ak chcú učitelia vo vzdelávaní posunúť žiakom latku vyššie, aj oni sa vzdelávajú a inšpiratívnym posunom sú aj takéto metodické dní, ktorých pilotný projekt dneškom začal, " doplnila na záver.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK