Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešovské karate, nie je hokej….

Karate v Prešove vsadilo na športovú výchovu reprezentantov od najmladších kategórií a začína sa to vyplácať. Prešov karate KIDS z Junioru sú majstrami Slovenskej republiky!

Pred májovým vrcholom sezóny, čakali na PRESOV KARATE KIDS z JUNIORU PREŠOV ešte podujatie - Majstrovstvá VÚKABU 2017, Košice, 06.05.2017. Najmladšie PRESOV KARATE KIDS cestovali bojovať do Košíc o tituly a už táto kvalifikačná súťaž potvrdila, že deti v Juniore, sa na blížiacich Majstrovstvách slovenska nestratia.

PRESOV KARATE KIDS získali cez 50 medailí a z 32 členného kádra sa väčšina kvalifikovala na Majstrovstvá Slovenskej republiky konaných týždeň po tejto suťaži. Na VÚKABU kvalifikácii prekvapili svojím výkonom bratia BALUCHOVCI, Sebastían STAŠÍK, Dominika HOŠKOVÁ, súrodenci KOČIŠOVCI, Dávid LUKÁČ, Viktória SABOLOVÁ, Adela VAĽKOVÁ a ďalší nováčikovia, ktorí nastúpili do tréningového procesu v KK JUNIOR len na začiatku tejto sezóny. Ich výsledky a tréningový progres naznačujú, že prešovské karate má o talenty postarané.

Po kvalifikácii VÚKABU nasledoval vrchol sezóny v karate detí v sezóne 2016/17, a to Majstrovstvá Slovenska 2017 v karate detí, konané dňa 14.05.2017 Košice. Je neuveriteľné za akú krátku dobu sa JUNIOR vrátil späť medzi slovenskú špičku v rámci karate detí.

Porozprával nám o tom tréner Ľubomír ČIERNIK:
PRESOV KARATE KIDS získali 9 medailí ( 2-3-4) a v Prešove máme 2-och majstrov Slovenskej republiky v nabitej konkurencii slovenskej špičky v karate detí.

Inga Salaganičová a Matej Krajňák sú vo svojich kategóriach KUMITE najlepšími zápasníkmi na Slovensku pre rok 2017! PRESOV KARATE KIDS v nedeľňajší májový deň zažili doposiaľ najúspešnejší deň v ich športových kariérach. Celkovo 9 medailí je neuveriteľný počet medailí pre Prešov, celkové 13. miesto v medailovej bilancii klubov a celkové 6. miesto v športovom zápase KUMITE zo všetkých klubov je sen. Sen za ktorým Prešov tvrdo išiel dennodennou drinou a prácou s najmenšími PRESOV KARATE KIDS.

Prešovské finále v kategórii 8-9 ročných chlapcov, kde na vlajky porazil Matej Krajňák ďalší obrovský talent v Juniore Gregora Lehotského bolo vyvrcholením 2,5 ročnej driny, odkedy sa s deťmi v Prešove začalo makať s cieľom byť raz najlepší na Slovensku. Haleckej medailová explózia nielen na Majstrovstvách Slovenskej republiky, ale počas celej sezóny svedčí o tom, že v Prešove sa pracuje s deťmi v mladšom veku na vysokej odbornej stránke.

V Prešove ideme ďalej a budeme pracovať na tom, aby sa naše výsledky zlepšovali. Všetky deti su šikovné a vždy platí pravidlo, že ak niečo veľmi chcete a zatnete sa pre prácu aby ste ten cieľ dosiahli, dokážete to. Chceme pogratulovať medailistom zo Slovenska, je veľkou vecou, že ste sa za tak krátku dobu zaradili medzi špičku Slovenskej republiky. Ne-medailistom odkazujeme, že nejde len o víťazstva, ale o progres, ktorý je vidno u každého dieťaťa v Prešove. Zrnká tréningu sa aj tak budú zrátavať postupne a rozhodújuce je zlepšovať sa postupne až k seniorskému veku, bez ohľadu na to či sa Vám teraz darí, alebo nie. Osu.

Výsledky PRESOV KARATE KIDS Z JUNIORU PREŠOV na M-SR žiakov 2017:

Majsterka Slovenskej republiky za rok 2017 - INGRID SALAGANIČOVÁ - KUMITE 8-9 ROČ.

Majster Slovenskej republiky za rok 2017 - MATEJ KRAJŇÁK - KUMITE 8-9 ROČ.

Gregor Lehotský, Sofia Halecká, Melánia Laciová - 2. miesto KUMITE - vicemajstri Slovenskej republiky

Marko Kašprišin - KUMITE, Sofia Halecká - AGILITY, družstvo KATA 6-7 roč. dievčat (Halecká, Kočišová, Vaľková), družstvo 6-7 ročných dievčat (Laciová, Halecká, Vaľková) - 3. miesto na M-SR žiakov 2017

5 ROČNÍ STAŠÍK S BALUCHOM SÚ VEĽKÝMI TALENTMI PREŠOVSKÉHO KARATE
GREGOR LEHOTSKÝ ZASAHUJE SÚPERA
INGRID SALAGANIČOVÁ JE MAJSTERKA SLOVENSKEJ REPUBLIKY
INGRID SALAGANIČOVÁ ZASAHUJE SÚPERKU
KRAJŇÁK S LEHOTSKÝM OVLÁDLI SVOJU KATEGÓRIU NA SLOVENSKU
MARKO KAŠPRIŠIN BOJOVAL AKO LEV A SKONČIL NA 3.MIESTE
MATEJ KRAJŇÁK ZASAHUJE SÚPERA
NÁLADA GRADUJE, ZĽAVA MIKLIČ, SALAGANIČ A VAĽKOVÁ
PRESOV KARATE KIDS NA M-VÚKABU
VAĽKOVÁ, HOŠKOVÁ, KOČIŠOVÁ
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK