Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prešovčania, pridajte sa!

Chcete sa stať súčasťou osláv? Pridajte sa do slávnostného defilé!

Tohto roku si pripomíname 770. výročie prvej písomnej zmienky o Prešove. Je to príležitosť predstaviť Prešov ako jedinečné mesto na kultúrnej a historickej mape Slovenska. Súčasťou toho môžete byť aj Vy, pridajte sa a vytvorme spolu jedinečnú atmosféru inšpirovanú históriou nášho mesta.

Na Hlavnej ulici, v sobotu 10. júna 2017 o 17.00 sa uskutoční veľké historické defilé, v ktorom bude účinkovať takmer 400 ľudí. V defilé si pripomenieme medzníky z histórie Prešova – od udelenia mestských výsad Prešovu v roku 1299, cez Carafove jatky, osobnosť Jána Adama Raymanna, návštevy cisára Jozefa II. , Ľ. Štúra a J. M. Hurbana, cisárovnej Sisi, Prešovskú vzburu v roku 1918, prvý židovský transport v roku 1942, oslobodenie Červenou armádou v 1945, obete komunistického režimu, okupáciu v 1968, Normalizáciu, Zamatovú revolúciu, ale nazrieme aj do jeho budúcnosti v 21. storočí. Spolu bude vytvorených 18 obrazov nevšedného pouličného divadla.

Staňte sa súčasťou týchto udalostí aj VY!

Pridajte sa ako komparzisti, ktorí by účinkovali v jednotlivých obrazoch. Muži od 18 rokov vyššie a dievčatá od 17 rokov prihláste sa a staňte sa súčasťou živej histórie. Spolu dokážme, že Prešov je úctyhodné mesto a s hrdosťou vie osláviť svoje významné výročie.

Stretnutie záujemcov a záujemkýň sa uskutoční v piatok 2. júna o 18.00 h. pred Carafovou väznicou na Floriánovej ulici.

Kontaktná osoba: scenárista a režisér defilé Vlado Šmihula, mail – smihi@centrum.sk

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK