Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Hviezdička 2017 už pozná víťazov!

Celoslovenská detská spevácka súťaž Hviezdička má za sebou už 26. úspešný ročník. Spolu 9 finalistov predviedlo dnes na pódiu fantastické výkony. Odbornú porotu napokon o svojich speváckych a výrazových kvalitách presvedčila Natália Lettrichová.

Na pódiu v AULE - spoločenské centrum v Košiciach sa v sprievode živej kapely predstavili tohtoroční finalisti známej Hviezdičky. Niekoľko mesiacov na sebe poctivo pracovali. K rozvoju ich talentu pomohli aj korepetície, ktorých cieľom bolo čo najlepšie pripraviť nádejných spevákov, a to po intonačnej, rytmickej a výrazovej stránke.

Kým v predchádzajúcich ročníkoch sa vo finále objavovali aj zahraničné piesne, tento rok to boli výhradne slovenské, čím organizátori reagovali na povinné kvóty domácej hudby v rozhlasovom vysielaní.

Výsledky poroty: 3. miesto- Viktoria Parčiová, 12 rokov Myjava 2. miesto Emma Mária Bujňáková 10 rokov Pečovská Nová Ves 1. miesto- Natália Lettrichová 9 rokov Horné Rakovce

Víťazka sa z úspechu tešila a ďalej prezradila: „ so živou kapelou sa mi spievalo výborne a všetko bolo super zorganizované. Páčila sa mi pesnička Horou a Búrka, ktoré spievali dievčatá.“

Na stoličky porotcov sa tento rok posadili známy hudobník Peter Bič (predseda poroty), hlasová pedagogička Barbara Išky a Andrea Tatarková, hlásateľka a niekdajšia vicemiss ČSR.

Cieľom tohto tradičného podujatia bolo posilniť pozitívny vzťah detí k hudobnému umeniu, osobitne aj vnímanie súčasnej slovenskej tvorby. Organizátorom súťaže, ktorá bola pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, je umelecká spoločnosť GONG v zastúpení Vladimíra Železňáka st. , ktorý bol s priebehom súťaže nadmieru spokojný, ale ako nám povedal: „Už sa teším na budúci ročník, lebo bude plný zmien.“

Finále moderovala tradičná dvojica, otec a syn, Železňákovci. Už ako zohratá moderátorská dvojica sa preslávili jedným z najpopulárnejších detských programov Slovenskej televízie - detskou speváckou súťažou Hviezdička, ktorá na obrazovkách žala úspechy takmer jedno desaťročie. Mladší z moderátorov Vladimírom Železňákom ml. , ktorý vystúpil v programe so svojou inštrumentálnou skladbou 7 Divov Košíc, ktorá už má za sebou úspech v medzinárodnej európskej súťaži.

„Najúspešnejší speváci budú mať možnosť zúčastniť sa na pripravovanom detskom CD a vystupovať na ďalších hudobných podujatiach. Umelecká spoločnosť GONG okrem Hviezdičky momentálne pracuje aj na príprave nového projektu medzinárodnej hudobnej súťaže, aká tu ešte nebola, “ uzavrel Vladimír Železňák ml.

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK