Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Nezabudnuteľné hry rozvíjajúce logické myslenie

Májové stretnutie žiakov základných škôl z Klubu nadaných detí Prešov preverilo logické myslenie.

Logika, papier a ceruza boli základnou výbavou každého žiaka, no nechýbali ani hry, na ktorých vyrastali rodičia nadaných detí. Tie zabavili, upútali a v neposlednom rade priniesli rozvoj logického myslenia.

Nešetriť súpera a nakresliť náročné bludisko bolo prvou úlohou spomedzi množstva logických hier. Prejsť náročnou cestou bludiska ako prvý znamenalo výhru. Zaujímavá hra, v ktorej sa pohybujete len za pomoci „náhodných“ čiar pera a snažíte sa dobehnúť súpera má jednoduché pravidlá. Cestou v bludisku zároveň rozvíjate orientáciu v priestore, no dôležitá je i rýchlosť a správne „ťahy“ perom.
Ďalšou z mimoriadne obľúbených (a nesmrteľných) logických hier boli Piškvorky. Cieľom hry je zvoliť vhodnú stratégiu a získať miesto na rozvinutie súvislého radu piatich krížikov alebo bodiek. Výhodou je možnosť hrať túto hru kedykoľvek a kdekoľvek. Rozvoj logického myslenia je zaručený!

Vynikajúcu zábavu priniesla logická hra pod názvom Ypsilon. Hra na papieri, v ktorej každý z hráčov má svoju farbu (modrá alebo červená) a striedavo zafarbujú časť trojuholníka. Víťazom sa stáva hráč, ktorý spojí svojou farbou všetky tri strany trojuholníka – vytvorí tvar podobný písmenu Y.

Zábavné logické hry boli súčasťou voľného času snáď každého z nás. Hrali sme ich všade, kde len bola možnosť – na výletoch, v družine, doma s rodičmi alebo súrodencami a neraz aj na vyučovaní. Spomenuté „papierové“ hry boli ukážkou rozvoja logického myslenia a zabavili! Nezabúdajme, že podobných hier je množstvo a ich úspech u detí je zaručený. Vyskúšajte i vy logické hry z papiera a pripomeňte si Lodičky, Šibenicu, Meno, mesto, zviera a vec, Formuly, Kreslené postavy a iné.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK