Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Dobrý festival potvrdzuje ďalšie mená a dopĺňa žánrovú skladačku narodeninovej oslavy tohtoročného jubilea!

Od roku 2011 je stálou súčasťou Dobrého festivalu samostatné tanečné pódium, na ktorom sa až do dnes odprezentovalo množstvo legiend svetovej house a drum&bass scény.

Tento rok bude žánrové zloženie tohto pódia oveľa pestrejšie, pričom návštevníkom ponúkne od fúzie reggae, hip-hopu a drum&bass-u cez house a funky až po popovú tancovačku v podaní špeciálneho vystúpenia Peter Bič Project a DARIO G!

Organizátori prednedávnom ohlásili účasť známeho anglického producenta, hudobníka, skladateľa a DJ-a Paula Spencera alias Dario G. Jeho skladbu „Sunchyme“ pozná celý svet a na Dobrom festivale sa predstaví dokonca dva krát – raz v spoločnom vystúpení s Peter Bič Project a raz so samostatným setom! S Petrom Bičom nahrali pre Dobrý festival spoločnú videopozvánku, v ktorej rodený Angličan hovorí po slovensky: „Aj on je dobrý!“, lámanou slovenčinou ukáže na Petra Biča, aby následne pozval všetkých fanúšikov na toto špeciálne vystúpenie. „Bičko mi volal, či máme pre nich nachystané dostatočne veľké pódium, lebo si pre túto príležitosť pripravili naozaj veľkolepý program“, teší sa organizátor festivalu Miro Tásler.

Program tanečnej arény poteší tak ako každý rok aj fanúšikov zlomených beatov! Svojim setom ich príde zabaviť legendárny český drum&bass DJ - Philip T. B. C. Jeden z najoceňovanejších českých drum&bass DJ-ov a producentov, vlastným menom Fillip Klug, začínal s hudbou už ako 15 ročný. Kým v roku 1998 začal s DJ-ingom, prešiel rôznymi kapelami a hudobnými štýlmi. Do povedomia širšej verejnosti sa dostal najmä vďaka kapele Prodigy, ktorá si ho pred pár rokmi vybrala ako svojho predskokana. Jeho track „Galactic“ sa dostal na popredné priečky svetových drum&bass rebríčkov. Okrem Philipa TBC príde farby tohto hudobného štýlu obhájiť aj prešovský DJ, organizátor a v minulosti dokonca jeden z členov organizačného tímu drum&bass-ovej tváre Dobrého festivalu - DUALL.

Ďalším prekvapením je slovenská formácia na čele so spevákom Petrom Šarkanom Novákom - Žena z lesoparku. Svoje zastúpenie bude mať pre veľký úspech aj reggae - predstavia sa The Ugly Selectors hrajúci známe i menej známe songy z vinylových platní a po minuloročnej premiére prídu opäť zahrať aj Prešovčania – N3O Akustika, ktorí na prírodné kúpalisko Delňa prinesú kúsok jamajského slnka.

Prvý krát z pódií Dobrého festivalu zaznie hip-hop, pozvanie totiž prijal sám „otec“ slovenského hip-hopu Branči Kováč, alias Vec. Vecovi koncom roka 2016 vyšlo na vinyle EP „Domáce potreby“, s ktorým celú jar brázdil slovenské mestá a tento rok prvý krát zavíta aj na Dobrý festival.

Vyvrcholením koncertov a vystúpení v tanečnej aréne bude záverečná narodeninová párty pod vedením slovenskej DJ-skej formácie „BACK2LOVE“, v ktorých réžii je tanečné pódium na Dobrom festivale už od roku 2011. Trojica house-ových DJov: Overhaul (Migi), Gurry a Blazey budú tento rok hostiť muzikantov z troch slovenských kapiel - IMT Smile, Peter Bič Project a Groovinheads, ktorí si postupne zaimprovizujú do DJ setov formácie BACK2LOVE DJs. Groovinheads na čele so saxofonistom Máriom Gapom Garberom (Peter Lipa, IMT Smile, Blues Connection...) sa predstavia aj v samostatnom sete.

Časť programu bude vyhradená pre dvojicu Gapa & Migi známu z relácie SKY PARTY východoslovenského SKY rádia. Záverečná narodeninová párty vypukne v sobotu v noci a nebude chýbať šampanské, tanečníci, ale aj efektná a profesionálna práca svetelných a zvukových technikov, aby si tak mohli návštevníci desiateho ročníka DOBRÉHO FESTIVALU odniesť naozaj silný "párty" a hudobný zážitok.

Desiate výročie DOBRÉHO FESTIVALU sa bude konať 16. – 18. júna 2017 na Delni v Prešove, viac informácií sa dozviete na www.dobryfestival.sk a www.facebook.com/dobryfestival

Vstupenky sú dostupné v sieti ticketportal alebo v stánku Dobrého festivalu na Hlavnej ulici v Prešove. Záštitu nad podujatím prevzala primátorka Andrea Turčanová.

Dario
Dario
Groovinheads
N30 Akustika
Peter Bič Project
Philip TBC
Philip TBC
Philip TBC
The Ugly Selectors
Súvisiace články
7.6.2017 DOBRÝ FESTIVAL otvára brány už o necelé dva týždne!
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK