Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Dva prípady prevádzačstva, štyria obvinení

Vyšetrovatelia Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície v poslednom období vzniesli obvinenie štyrom Slovákom, ktorí sa podieľali na páchaní trestného činu prevádzačstva, a to formou účelových sobášov.

V prvom prípade čelí obvineniu 28 ročný Marián B. z Východného Slovenska. Za to, že sa na území Ukrajiny zosobáši s 34 ročnou Ukrajinkou, mal získať v Nižnom Nemeckom rodinný dom v hodnote 4.500 eur. Tá po sobáši požiadala na oddelení cudzineckej polície v Michalovciach o udelenie trvalého pobytu na päť rokov. V prípade, že by tento účelový sobáš polícia neodhalila, získala by vstup do ktoréhokoľvek členského štátu Európskej únie.

V druhom prípade mala 35 ročná Monika H. zabezpečiť na účelový sobáš 28 ročnú Beátu A.. Tá si následne vzala za manžela občana Pakistanu Qadeer A. (30 ročný). Sobáš uzavreli ešte v roku 2015, v meste Stockerau v Rakúsku. Obe ženy mali získať finančnú odmenu vo výške 4.000 eur. Neskôr mala Beáta A. na území Slovenska osloviť ďalšiu nádejnú „nevestu“, ktorá si vzala vo Viedni podľa islamského práva (teda nie úradne) občana Pakistanu. K úradnému sobášu nedošlo.

V roku 2015 sa podľa islamského práva zosobášila aj ďalšia žena, Andrea O. z okresu Rimavská Sobota, ktorá si vo Viedni vzala občana Pakistanu. K úradnému sobášu nedošlo, napriek tomu je tiež obvinená.

Muž a tri ženy sú stíhaní na slobode, a za prevádzačstvo im hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov.

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Pri rannej kontrole
dosiahol hodnotu takmer 1,5 promile.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK