Sobota, 18. máj 2024
Meniny má Viola | zajtra Gertrúda

Prešovčan Lukáš Vrbovský absolvoval trénerskú premiéru v reprezentácii

Futsalisti Slovenska U17 sa predstavili na turnaji v Slovinsku. Viedol ich tréner Lukáš Vrbovský, v nominácii figuroval aj prešovský brankár Tibor Boháč.

Slovenskí futsaloví reprezentanti do 17 rokov vstúpili do zápasov na turnaji s obrovskou chuťou a snažili sa o čo najlepší výsledok. V Slovinsku odohrali tri zápasy, z toho vybojovali jednu remízu a dvakrát ťahali za kratší koniec. Na turnaji získali cenné skúsenosti. Tie môžu zúročiť v kvalifikácii na olympijské hry mládeže, ktoré sa budú konať v Buenos Aires v roku 2018. Kvalifikácia sa začne v októbri.

Skúsenosti, neustále zlepšovanie sa a tvrdá práca
Slovenskú futsalovú reprezentáciu do 17 rokov vedie tréner Lukáš Vrbovský, ktorý je aj kormidelníkom tímu FK Prešov U20. Na turnaji viedol národný tím po prvýkrát. V prvom zápase Slováci remizovali s Ukrajinou 2:2. „Vyhrávali sme 1:0, no nepremenili sme šance a následne sme urobili dve chyby, pri ktorých sa súperovi podarilo skórovať a otočili stav vo svoj prospech. Druhý polčas bol vyrovnaný, no v závere zápasu sme opäť viedli my a sedem minúť pred koncom sme boli oveľa lepší. Vyrovnať sa nám podarilo v poslednej minúte na konečných 2:2, “ zhodnotil tréner Lukáš Vrbovský. Druhý zápas viedol z pozície hlavného trénera Pavol Michalovič z Malaciek. Proti Slovinsku však Slováci doplatili na individuálne chyby a domácim podľahli 2:9. V Slovinsku má však futsal dlhšiu tradíciu a je na oveľa lepšej úrovni, ako u nás. Dobrý výkon podali slovenskí mladíci v poslednom zápase proti Maďarsku. Nepremenili však šance a svojmu súperovi nakoniec podľahli 3:5.

Lukáš Vrbovský absolvoval v Slovinsku na lavičke reprezentácie premiéru. Čo to pre neho znamená? „Je to môj osobný bonus za tri roky, ktoré som strávil v juniorskej lige ako tréner FK Prešov. Tam som mal možnosť sledovať okrem svojich zverencov aj súperových hráčov a zbieral som cenné skúsenos ti, “povedal tridsaťročný tréner, podľa ktorého je pre národný tím najdôležitejšie, aby vynaložil všetku energiu na prípravu do kvalifikačného cyklu na olympijské hry mládeže.
V slovenskej futsalovej reprezentácií do 17 rokov figuruje aj brankár FK Ekoprim Prešov Tibor Boháč. V bráne národného tímu nastúpil v dueloch proti Ukrajine a Slovinsku.

Juniori Prešova cieľ splnili
Lukáš Vrbovský vedie aj prešovských futsalistov z kategórie U20. Juniori FK Ekoprim majú za sebou úspešnú sezónu, v ktorej obsadili šieste miesto a až do posledného zápasu boli v hre o play-off. Tréner potvrdil, že hráči sa každým rokom zlepšujú, niektorí sa už prebojovali do reprezentácie U19, resp. U17. Navyše, viacerí počas sezóny nastupovali aj v zostave A tímu FK Ekoprim Prešov v druhej lige Východ. „Chlapci ešte nemajú ustálené výkony, ale nemôžeme od nich čakať, aby podávali nadpriemerné výkony, keď hrajú s dospelými. Nabrali ale skúsenosti, začali si viac veriť a to bol náš cieľ, “ povedal tréner Lukáš Vrbovský. Jeho zverenci sa svojimi výkonmi posunuli vpred. Ich odmenou je napríklad aj účinkovanie v reprezentačnom výbere, v ktorom už pôsobí Marek Varga, Pavol Vantruba a Ľubo Kaľavský. „Chlapcom sa darilo a podávali veľmi dobré výkony. Chcel by som vyzdvihnúť celé juniorské mužstvo, nech takto pokračujú ďalej, “ prízvukoval tréner Vrbovský.

Momentálne sa prešovská juniorka chystá na novú sezónu a ponúka možnosť pre mladých hráčov, ktorí majú chuť hrať a vyhrávať. Prihlásiť sa môžu ročníky 1998 a mladšie. Podľa trénera sa hráči neustále udržiavajú v hre a trénujú, aby boli v budúcej sezóne ešte úspešnejší „Chlapci na to určite majú, len si musia viac veriť a ono to pôjde“ povedal na záver Lukáš Vrbovský.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK