Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Koncert pre radosť podporil prešovskú onkológiu

Výťažok z benefičného koncertu podporil tých, ktorí pomáhajú ľuďom s onkologickými ochoreniami. Iniciátor myšlienky, dlhoročný poslanec prešovského mestského zastupiteľstva, Ivan Benko priznal, že bol dojatý.

Májový Koncert pre radosť spojil Prešovčanov pre dobrú vec. Prešovský Park kultúry a oddychu, mesto Prešov, Prešovský samosprávny kraj i Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove zrealizovali myšlienku dlhoročného poslanca mestského zastupiteľstva PhDr. Ivana Benka, ktorou chcel podporiť práve onkologické oddelenie prešovskej nemocnice. „Padli mi aj slzy, “ vyznal svoje pocity z koncertu, kde sa bez nároku na honorár predstavili prešovské hudobné zoskupenia Mloci, ĽH Prešovčan, Edith a Swing time for. Nad koncertom mali záštitu aj predseda PSK Peter Chudík i prešovská primátorka Andrea Turčanová.

Dobrá myšlienka našla podporu a pre onkologické oddelenie už bol doručený symbolický šek na sumu 1200 eur, ktoré sa vďaka koncertu vyzbierali. Ivan Benko, u ktorého sa pri tejto príležitosti stretli viacerí organizátori i účinkujúci, nešetril optimizmom: „Nikdy nevieme kedy sa ocitneme v ťažkých životných situáciách a kedy budeme potrebovať pomoc, preto som rád, že sa nám v Prešove podarilo spojiť a podporiť myšlienku pomoci iným, “ dodal.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK