Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Nedajte šancu zlodejom

Nielen čas dovoleniek je ideálnym obdobím pre bytových a domových zlodejov, avšak počas toho obdobia sa riziko zvyšuje, keďže na dlhší čas nechávame svoje domy a byty opustené.

Nevítanú návštevu mal počas utorkového (6.6.2017) dňa majiteľ jedného z rodinných domov v Giraltovciach, okr. Svidník. Neznámy zlodej sa cez pootvorené okno o rozmeroch 55 x 60 cm vo výške 203 cm od chodníka dostal do domu. Prehľadal izby na prízemí a poschodí a ukradol z nich peniaze a rôzne šperky zo žltého a bieleho kovu. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 600. - €.

V rámci minimalizovania možnosti „zlodejských návštev“ je preto potrebné starostlivo zatvárať a zamykať všetky dvere a okná. Netreba zabúdať ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná a pivničné okná. Zlodej je schopný dostať sa dovnútra každým otvorom väčším ako ľudská hlava. Vedzte, že sieťka proti hmyzu na pootvorenom okne je naozaj len proti hmyzu a pre zlodeja nepredstavuje žiadnu prekážku.

Nikdy nenechávajte kľúče na tzv. dohovorených miestach ( pod rohožkou, v kvetináči atď.). Sú to prvé miesta, kde zlodeji hľadajú. Nie je vylúčené, že vaše zvyky pozorujú z diaľky už dlhší čas. Ak v období vašej neprítomnosti zveríte niekomu kľúče od svojho domu alebo bytu, dôkladne zvážte, či je to osoba spoľahlivá a dôveryhodná.

Neuschovávajte väčšiu finančnú hotovosť doma, bezpečnejšie to bude určite v banke. Nezaťahujte okná domu alebo bytu žalúziami alebo roletami – dávate tým na vedomie, že nie ste doma. Mať dobré vzťahy so susedmi je jedným z najlepších spôsobov, ako zabezpečiť svoj byt či dom. Požiadajte ich, aby venovali pozornosť okoliu vášho domu, bytu, prípadne si všímali pohyb neznámych podozrivých osôb. Taktiež dbajte na dobrú viditeľnosť vstupu do domu. Zlodej vždy uprednostňuje prístup maskovaný kríkmi či stromami, pretože sa cíti byť dobre krytý.

V žiadnom prípade neotvárajte dvere a nevpúšťajte do bytu osoby, ktoré nepoznáte. Predídete tak mnohým nepríjemným a mnohokrát nebezpečným situáciám. Naučte tejto zásade svoje deti, ale i starých rodičov. Najmä občania - dôchodcovia sú častým terčom falošných kontrolórov, zástupcov poisťovní prípadne pochybných podomových predajcov.

V prípade ak vo svojom okolí zaregistrujete pohyb podozrivých alebo neznámych osôb ihneď kontaktujte známe číslo 158, kde vďaka Vašej pozornosti možno predídeme ďalším „zlodejským návštevám“

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Pri rannej kontrole
dosiahol hodnotu takmer 1,5 promile.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK