Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Poznáme mená HVIEZD PREŠOVA

V rámci podujatia MDD dňa 1. júna 2016 mesto oceňovalo víťazov projektu HVIEZDY PREŠOVA.

Mesto Prešov projekt realizuje už jubilejný desiaty rok. Zámerom projektu je odmeniť tých žiakov prešovských základných škôl, ktorí robia radosť nielen svojim rodičom, ale vďaka mimoriadnym schopnostiam reprezentujú svoju školu a mesto Prešov.

Doručených bolo 18 návrhov, z ktorých nebolo ľahké vybrať tých najlepších. Návrhy boli posudzované v troch kategóriách: vedomosti, šport a umenie.

Vecné ceny a ďakovné listy za mesto Prešov odovzdávali Ing. Fedorčíková, predsedníčka komisie MsZ mesta Prešov školstva a telesnej kultúry a PaedDr. Muránsky, vedúci odboru školstva, kultúry a cestovného ruchu a to 3 žiakom základných škôl.

V kategórii umenie si ocenenie prevzala Emma Pelecová, žiačka 4. B triedy Evanjelickej základnej školy v Prešove. Emma sa prezentuje na okresných, krajských aj celoslovenských súťažiach v hre na gitare. Na celoslovenskej gitarovej súťaži získala 1. miesto. Skvelé výsledky dosahuje aj v súťažiach a olympiádach v matematike, v anglickom jazyku, ale aj v športe – hlavne atletike. Je výborná žiačka s dávkou skromnosti, ktorá si svedomito plní školské povinnosti.

V kategórii vedomosti vyhral a žiak 9. C triedy Základnej školy na Kúpeľnej ulici v Prešove Richard Klimko. Dlhodobo žne úspechy v biologických, fyzikálnych, matematických, geografických a dejepisných olympiádach, či už na úrovni okresných, krajských alebo celoštátnych kôl. Tento všestranný mladý muž je priateľský, zodpovedný voči povinnostiam, ochotný kedykoľvek pomôcť slabším spolužiakom. Motivuje ho každá pochvala a veríme, že toto ocenenie ho opäť posunie vpred a to v akejkoľvek oblasti.

V kategórii šport zvíťazila Júlia Chmurovičová, žiačka 8.c triedy Základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove. Skvelá bedmintonistka je zaradená do reprezentácie Slovenska do 17. rokov. Má prvú výkonnostnú triedu, čo jej umožňuje štartovať na turnaji do 19. rokov. V tomto školskom roku sa umiestnila na pódiových miestach na celoslovenských ako aj na medzinárodných turnajoch v dvojhre a štvorhre. Takmer všetok svoj voľný čas venuje bedmintonu a škole. Je bezkonfliktná, priateľská a v kolektíve veľmi obľúbená.

Všetkým oceneným ešte raz srdečne gratulujeme.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK