Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Trojičný jarmok má tento rok mimoriadny úspech

Prešovským trojičným jarmokom pokračovali slávnosti Dní mesta Prešov, tento rok nesúce sa v znamení 770. výročia prvej písomnej zmienky. Motívom 18. ročníka jarmoku je priblížiť verejnosti historické obdobie jarmokov v meste.

Motívom 18. ročníka Trojičného jarmoku, ktoré pripravilo mesto v spolupráci s PKO, je priblížiť širokej verejnosti historické obdobie jarmokov v Prešove, dnes tretieho najväčšieho krajského mesta. Cieľom je hlavne propagácia a podpora remesiel a taktiež udržiavanie tradícií, ktoré v meste a kraji mnohé stáročia prežívali.

Tento rok pohĺtila Hlavnú ulicu atmosféra folklórom, tradičnými melódiami, remeslami i výrobkami. Na pódiu sa predstavili ľudové súbory s tancami a piesňami, centrum mesta ožilo remeslami a skvelou náladou návštevníkov. Tento rok zdobí centrum mesta 110 remeselníkov od hlavného pódia po severný park. Trojičný jarmok už nadobudol aj medzinárodný rozmer, svoje remeslá predstavujú remeselníci z Českej republika, z Poľska i z Maďarska.

Slávnostne ho tento rok spolu s primátorkou Prešova Andreou Turčanovou otvárali aj zástupcovia partnerských miest, konkrétne maďarskej Nyíregyházy, Prahy 10 zo susedných Čiech, Gabrova z Bulharska, nemeckého Remscheidu, talianskeho Brugheria, Richon Lezion z Izraela. Vychutnať atmosféru Trojičného jarmoku na námestí bude možné v priebehu dnešného dňa a zajtrajška.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK