Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Vyhliadkový autobus Prešovská 49-tka vstupuje do druhej sezóny

Mesto Prešov v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Šariš aj tento rok pripravilo pre svojich návštevníkov obľúbenú atrakciu – vyhliadkový autobus Prešovskú 49-tku. Kým minulý rok po Prešove jazdila len v júli a auguste, teraz ju môžu turisti využiť už od začiatku júna až do konca septembra. Mesto tak reagovalo na dopyt a zvýšený záujem po tejto atrakcii.

Autobus sa svojou originálnou potlačou už na prvý pohľad odlišuje oVyhliadkový autobus Prešovská 49-tka vstupuje do druhej sezónyd tých ostatných. Prešovská 49-tka je pre turistov k dispozícií dvakrát denne počas letnej sezóny od júna do 30. septembra. Denne odchádza spred prešovskej radnice o 13:00 a 15:00 (aj počas víkendov a sviatkov). Účastníci vyhliadkovej jazdy okrem histórie mesta z okna spoznajú niektoré budovy Solivaru, viaceré prešovské sídliská, uvidia aj unikátne architektonické skvosty ako cyklistický velodrom, vodárenskú vežu či prešovskú Kalváriu. Výklad je popretkávaný o mnohé zaujímavosti aj zo súčasného diania v Prešove.

Autobus je klimatizovaný a jeho maximálna kapacita na sedenie je 18 miest. Súčasťou vstupenky sú tiež zľavové kupóny, ktoré môžu návštevníci využiť napríklad v Krajskom múzeu, Šarišskej galérii, na Vodárenskej veži, v sklade soli (NKP Solivar) či v Mestskom informačnom centre. Po novom, môžu turisti z autobusu vystúpiť na Solivare a objavovať túto technickú národnú kultúrnu pamiatku vlastným tempom. Vyhliadkový autobus na nich síce nebude čakať, ale vďaka spolupráci a dohode s Dopravným podnikom mesta Prešov slúži vstupenka v deň uskutočnenia vyhliadkovej jazdy zároveň aj ako jednosmerný cestovný lístok na MHD zo smeru Solivar do historického centra.

Ceny cestovných lístkov:
dieťa a senior 2 €
dospelý 4 €
rodina (2 dospelý + 2 deti) 10 €
skupina nad 8 členov 3 €/osoba
skupina detí alebo seniorov nad 10 členov 1,5 €/osoba (bez zľavového vouchru)

Pre ucelené kolektívy (školské zájazdy, kluby dôchodcov, firemné tímbuildingy a pod.) je možné jazdu vyhliadkovým autobusom objednať aj na iný čas, a to o 10:00 alebo 11:30. Rezerváciu je nutné urobiť aspoň 2 pracovné dni vopred na emailovej adrese info@gopresov.sk. Cena za takúto objednávku je 30 € a vstupenka je bez zľavového vouchru. Kapacita autobusu pre školské zájazdy je max. 25 detí do 10 rokov, resp. 20 detí nad 10 rokov, resp. 18 dospelých ľudí.

Poďte sa aj Vy povoziť na Prešovskej 49-tke!

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK