Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Podvodníci stále skúšajú rôzne triky na seniorov

Vranovskí policajti objasnili v uplynulých dňoch prípad okradnutého 81 ročného muža z obce Vyšný Žipov, okr. Vranov n/Topľou.

Začiatkom mája (3.5.2015) v popoludňajších hodinách pustil poškodený do svojho rodinného domu neznámeho muža, ktorý mu povedal že má povolenie od obecného úradu a že má pre neho darček za polovičnú cenu. Za 200. - € mu sľúbil sadu kuchynských nožov, posteľné prádlo a vlnenú prikrývku s čím poškodený súhlasil. Odišiel preto do spálne a z kabáta vybral z igelitového vrecka 200. - €, ktoré dal páchateľovi. Tento mu povedal, aby si šiel odložiť kúpené veci, kde počas toho ako ich odniesol do vedľajšej miestnosti, páchateľ využil túto príležitosť a z vrecka kabáta odcudzil 2 500. - €. Že mužovi chýbajú peniaze zistil až potom, ako páchateľ odišiel z domu.
Vranovský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže 27 ročného muža z Fiľakova, okr. Lučenec. Obvinený je stíhaný na slobode.

Polícia však opäť upozorňuje na opatrnosť, ak niekto cudzí zazvoní pred vašimi dverami a núka rôzny tovar, služby, či peniaze. V pondelok dopoludnia totiž neznámy podvodník okradol 79 ročnú ženu z obce Korejovce, okr. Svidník Pod zámienkou vyplatenia preplatku za spotrebovanú elektrickú energiu v sume 100, - Eur, vošiel do dvora a žene ukázal bankovku v hodnote 500, - Eur, z ktorej jej sľuboval uvedený preplatok vyplatiť. Následne s poškodenou vošiel do domu, aby mu táto z uvedenej bankovky vydala zvyšných 400, - Eur. V kuchyni rodinného domu jej z modlitebnej knižky, ktorú priniesla vybral bankovky v sume 390, - Eur a odišiel preč bez toho, aby jej z týchto peňazí vrátil akúkoľvek sumu.

• Nedajte sa nachytať na nič, čo znie až príliš dobre –vysoké zisky za vložené peniaze, tovar za výhodné ceny, fantastické dovolenky s ubytovaním zadarmo, zázračné lieky, a iné .
• Nikdy nikomu telefonicky nehovorte čísla vašej kreditnej karty, občianskeho preukazu, telefónnej karty, číslo poistky, alebo číslo vášho účtu v banke. Zisťovanie týchto čísel na overenie je od obchodníkov protizákonné!
• Nedovoľte nikomu aby vás náhlil niečo podpísať – dohodu o poistení, dohodu o predaji, kúpnu zmluvu. Prečítajte si to pozorne a prejdite si to s niekým, komu veríte a kto tomu rozumie.
• Dajte si pozor na osoby, ktoré tvrdia, že sú zamestnancami firiem, organizácii alebo štátnych agentúr, ktoré ponúkajú, že vám zadarmo získajú späť peniaze od podvodníkov.
• Neverte každému, kto vás za dverami požiada o pohár vody, možnosť zatelefonovať si od vás, pomoc pri nevoľnosti a iné. Situáciu môžete vyriešiť aj bez otvárania dverí tak, že zavoláte pomoc k vašim dverám telefonicky alebo z okna, . Ak neznámy mal nedobré úmysly, rýchlo odíde.

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK