Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Klub nadaných detí Prešov oslávil ďalší rok svojej činnosti

Posledné stretnutie Klubu nadaných detí Prešov v školskom roku 2016/2017 bolo venované kryštálom a záverečnej oslave.

Nadané deti sa dozvedeli o „pestovaní“ kryštálov, oslávili ďalší rok činnosti prvého Klubu nadaných detí na Slovensku a v závere stretnutia vytvorili program aktivít na budúci školský rok.

Pevné teleso vytvorené z malých trojrozmerných pravidelných útvarov nazývame kryštál. Tvary jednotlivých kryštálov môžu byť rôzne, všeobecne hovoríme o 7 kategóriách (napr. kockové, štvorcové, šesťstenné, priame, atď.). Téma kryštálov zaujala nadaných žiakov natoľko, že za pomoci špeciálnej kryštálovej zmesi, kameňov, nádoby na rast kryštálov, lupy, odmerky, špachtle a pinzety si „vypestovali“ vlastný kryštál. Ten už čoskoro „dorastie“ ...

Členov Klubu nadaných detí Prešov potešila záverečná oslava, ktorú im pripravili vedúci prvého klubu (na Slovensku) určeného nadaným deťom z Prešova. Po spoločnom maškrtení vytvorili deti budúcoročný plán aktivít, ktorým sa vedúci KND v Prešove určite budú inšpirovať. V budúcom školskom roku obohatia stretnutia Klubu nadaných detí aktivity ako: skladanie lega a rôznych stavebníc, tajné šifrovanie a počítačové pokusy, športové aktivity, svet zvierat, chemické a fyzikálne pokusy, exkurzie v Prešove i jeho okolí, pozorovanie hviezd, stavanie modelov, či programovanie robotov.

Vedúci Klubu nadaných detí Prešov ďakujú za podporu vedeniu mesta Prešov, poslancom mestského zastupiteľstva, deťom, rodičom, širokej verejnosti a podporovateľom. V septembri odštartujeme ďalší ročník činnosti aktivít pre nadané deti. Ďakujeme!

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK