Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Prešovčanka Lucia Langošová je dvojnásobnou MAJSTERKOU EURÓPY SHITO RYU 2017 v karate!

Ak nerátame kategórie veteránov (+35 rokov) Lucia LANGOŠOVÁ ako jediná zo slovenských seniorov zvíťazila na Európe v svojej kategórii a pre Slovenskú republiku zariadila víťazný vavrín.

Pohár putuje do Prešova

Dokonca sa jej to podarilo aj v kategórii bez rozdielu hmotnosti, čím potvrdila absolútnu dominanciu v turnaji a super sezónu v zelených farbách Prešova. Všetko toto skvelé divadlo sa udialo v polovici júna na nedávnych Majstrovstvách Európy Shito ryu 2017 v Nových Zámkoch.

To že sa tam zišla špička európskych zúčastnených karate výberov svedčí, že zo zahraničných pretekárov tam boli výbery z Rumunska, Anglicka, Talianska, Azerbajdžanu, Ruska, Španielska a dalších karatistických krajín v plnej zbroji. Lucia Langošová aj vo farbách družstva Slovenska vyhrala všetky svoje zápasy a ostala tak neporazenou, T. O. P. bojovníčkou. Družstvo nakoniec skončilo na 2.mieste a Lucia tak nesie do rodného Prešova 3 medaile !!! Lucia aj na nedávnych Majstrovstvách Slovenska Goju ryu 2017 začiatkom júna zvíťazila a potvrdila, že je v životnej forme.

Výsledky najmenších PRESOV KARATE KIDS na Majstrovstvách Európy Shito Ryu 2017:
9 zápasníkov, 7 medailí všetko v KUMITE (2-4-1)

1.miesto: Lucia Langošová - MAJSTERKA EURÓPY SHITO RYU 2017 KUMITE DO 60 KG. A KATEGÓRIA BRH

2.miesto - VICEMASTRI EURÓPY SHITO RYU:

GREGOR LEHOTSKÝ
ALEXANDRA ŠOFRANEKOVÁ - KUMITE
INGRID SALAGANIČOVÁ - KUMITE
LUCIA LANGOŠOVÁ - KUMITE DRUŽSTIEV ( SLOVENSKÁ REPUBLIKA ) - ŽENY - BRH

3.miesto -
SABINA BABJAROVÁ - KUMITE

Prehra o 3.miesto - Michaela Bryndzová, avšak po super výkone a viditeľnom progrese jej pohybových schopností a zápasníckeho feelingu počas celého turnaja. Čoskoro bude Bryndzová vyhrávať čo sa dá, predpoklady na to jednoznačne má. Ostatným PRESOV KARATE KIDS ďakujeme za super reprezentáciu SLOVENSKEJ REPUBLIKY NA MAJSTROVSTVÁCH EURÓPY SHITO RYU 2017! A tešíme sa na ďalšie, ktoré budú v talianskej PESCARE, kde dúfame sa kvalifikuje čo najviac pretekárov z Prešova.

Začiatkom júna na Majstrovstvách Slovenska GOJU RYU 2017, Junior Prešov ukončil sezónu 4. celkovým umiestnením v kumite a 6. celkovým miestom v hodnotení klubov na tomto podujatí.

Vybojovaných 16 medailí, opätovné víťazstvo Lucie Langošovej, obhájený titul Laciho, vynikajúci výkon Vraňuchovej a super aj keď nemedailové výkony nováčikov, ktorý začali s karate len tento rok potvrdzujú progres, ktorý bol v metropole Šariša v práci s mladými bojovníkmi nastavený. Ďakujeme všetkým zúčastneným za skvelú sezónu, sezóna 2016/17 je mŕtva, NECH ŽIJE SEZÓNA 2017/18.

Kto sme my... Prešovčanky
Lucia Langošová bola na ME jednotkou
ME boli pre Prešovčanov žičlivé
PRESOV KARATE LADIES milujú LANGOŠOVÚ
PRESOV KARATE TRAINERS
Šofraneková zasahuje súperku a získava striebro na ME
Vraňuchová na MSR GOJU RYU prekvapila v kata aj v kumite
Výprava PRESOV KARATE KIDS na MSR GOJU RYU
Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Jarná časť dostala zelenú!
Presne tri mesiace trval zimný spánok v mužskej regionálnej 3b Hokejbalovej lige VÝCHOD, no počasie sa snáď už umúdrilo a tak už nič nebránilo tomu, aby si hokejbalu chtivá partia opäť skrížila hokejky na ihriskách v Prešove a Trebišove.
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Tatran Prešov postúpil do štvrťfinále Európskeho pohára EHF
Dokázali to! Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF, keď v odvetnom stretnutí proti islandskému tímu FH Hafnarfjördur zmazali päťgólové manko z prvého súboja (30:35) a po víťazstve 31:23 (15:13) sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov celej súťaže.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK