Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Slovenku roka prijala primátorka

Primátorka Andrea Turčanová privítala v priestoroch radnice Janu Pitkovú. Blahoželala jej k získaniu prestížneho ocenenia Slovenka roka 2017.

„Prešovčania sú na vás hrdí a za nich vám k oceneniu gratulujem, “ privítala primátorka Andrea Turčanová nositeľku ocenenia, ktorá sa už niekoľko rokov aktívne angažuje v sociálnej oblasti.

„Predtým som sa dlho venovala hlavne kultúre. Keď sme však pripravovali projekt Europského hlavného mesta kultúry, pričuchla som aj k sociálnej oblasti a to mi vlastne otvorilo dvere k ľuďom, ktorí potrebujú pomoc. Založila som Občianske združenie Kolobeh života, ktoré poskytuje netradičné poradenstvo – v smútení. Pomáhame ľuďom, ktorí sa konfrontujú so smrťou blízkych. Nomináciu do ankety Slovenka roka som prijala predovšetkým preto, aby sme zviditeľnili toto naše občianske združenie a víťazstvo tak beriem ako zhodu náhod, “ rozrozprávala sa Jana Pitková počas stretnutia s primátorkou.

Podľa tejto Slovenky roka v oblasti charita poskytované poradenstvo znamená pre tých, ktorých zasiahol smútok, nielen pomoc, podporu či informácie, ale dáva aj pocit spolupatričnosti rodinám, ktoré to práve veľmi potrebujú. „Je potrebné sa pripraviť na stratu mladosti i na to, že tu raz naši blízki nebudú a nebudeme tu ani my, “ dodala Jana Pitková.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK