Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Podpaľač skončil v rukách polície

Bardejovskí policajti objasnili v uplynulých dňoch dva prípady podpálených chát v bardejovskej chatovej oblasti Kira. Vyšetrovateľ zo zločinu poškodzovania cudzej veci a prečinu porušovania domovej slobody obvinil 26 ročného muža z Bardejova.

Minulý týždeň počas noci z utorka na stredu prišiel obvinený Bardejovčan do chatovej oblasti Kira, nachádzajúcej sa nad sídliskom Družba. Na oplotení pri jednej z chát vystrihol dieru a následne podpálil samotnú rekreačnú chatu. Následkom požiaru došlo k úplnému zhoreniu chaty a taktiež jej priľahlej hospodárskej budovy. Požiar sa však preniesol aj na susednú chatu, na ktorej zhorelo podkrovie. Majiteľovi (71r.) prvej chaty vznikla škoda v predbežnej výške 6.070, - EUR a majiteľke (49r.) druhej chaty škoda v predbežnej výške 3.000, - EUR.

Do chatovej oblasti Kira sa obvinený znova vrátil cez víkend. Počas noci zo soboty na nedeľu opäť prestrihol oplotenie pozemku jednej z tamojších rekreačných chát. Cez takto vzniknutý otvor vošiel na pozemok, a založil požiar tam stojacej rekreačnej chaty. Plamene úplne zničili chatu, čím jej majiteľovi (45r.) vznikla škoda v predbežnej výške cca. 20.000, - Eur.

Bardejovský vyšetrovateľ po vznesení obvinenia 26 ročnému Bardejovčanovi spracoval podnet na jeho vzatie do väzby a umiestnil ho do cely policajného zaistenia. Sudca sa s návrhom na väzbu stotožnil a obvineného vzal do väzby. V prípade dokázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na 3 – 8 rokov.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK