PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16632/nasledky_sa_odstranuju-_obyvatelia_mozu_hlasit_poskodene_miesta.html

Následky sa odstraňujú, obyvatelia môžu hlásiť poškodené miesta

V súvislosti s veternou smršťou, ktorá vo včerajších večerných hodinách zasiahla Prešov, prosíme obyvateľov mesta, aby nahlásili miesta, kde spadnuté stromy či úlomky konárov poškodili majetok a je potrebné ich odstrániť.

O 21.45 h bola v Prešove vyhlásená mimoriadna situácia z dôvodu silnej veternej smršte, na troch rodinných domoch strhlo a poškodilo strechy, počas nočných hodín prebiehali záchranné práce.

Celoplošne v meste došlo k poškodeniu verejnej zelene, na viacerých miestach pracovali príslušníci HaZZ, DHZ a záchranné zložky na sprejazdnení komunikácií kvôli spadnutým stromom a ulomeným konárom. V priebehu nočných hodín boli cesty prejazdné. Silný nárazový vietor poškodil aj viaceré stĺpy verejného osvetlenia.

Pracovníci úradu v spolupráci so zmluvnými firmami sú aktuálne v teréne, dokončujú sa záchranné práce a odstraňujú sa následky vzniknutých škôd.

Mesto je monitorované a škody na mestskom majetku a verejnej zeleni sa spisujú. Ich výška bude následné vyčíslená.

Prosíme obyvateľov mesta, aby hlásili spadnuté stromy a nánosy konárov na ich odstránenie:
tel. : 051/3100 246 (počas úradných hodín, 08.00 - 16:00 h)
email: petronela.galdunova@presov.sk, daniela.dzubajova@presov.sk .

AKTUALIZOVANÉ:

Primátorkou mesta Prešov Andreou Turčanovou bola mimoriadna situácia k 14:30 h odvolaná. Na odstraňovaní škôd po silnom nárazovom vetre sa intenzívne pracuje, najväčší rozsah škôd je na Sídlisku III a časti Sídliska II, ide o vyvrátenie / zlomenie desiatok kusov stromov (cca 70).

Práce budú pokračovať počas dnešného a zajtrajšieho dňa, prípadne počas víkendu, prosíme obyvateľov o trpezlivosť, práce budú pokračovať od najviac poškodených častí postupne do ďalších lokalít.

Na odstraňovaní škôd mesto spolupracuje so zmluvnými spoločnosťami, menšími obecnými službami a mestskými firmami. Súčasne sa budú čistiť aj kanalizačné vpuste a miestne komunikácie (cesty a chodníky) od nánosov po včerajšej smršti. Na vyčíslení škôd sa pracuje.

 
6.7.2017 | Autor: Veronika Kmetóny Gazdová | Mesto Prešov | čítané: 2749 krát