PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16640/hadzanari_tatrana_presov_triumfovali_siedmykrat_na_piesku.html

Hádzanári Tatrana Prešov triumfovali siedmykrát na piesku

Na 23. ročníku turnaja 3b plážová hádzaná a štvrtom Memoriáli Vincenta Lafka triumfovali hádzanári Tatrana Prešov.

Obľúbené podujatie, ktoré na letnom kúpalisku na Sídlisku III pripravilo občianske združenie Plážová hádzaná 1995 Prešov, prinieslo siedmy triumf hádzanárov Tatrana Prešov, piaty v rade.

Záštitu nad turnajom, ktorým sa vzdal aj hold jeho zakladateľovi a organizátorovi 18 ročníkov Vincentovi Lafkovi, mal Klub fair play Slovenského olympijského výboru. Aktéri i organizátori si minútou ticha uctili pamiatku Petra Jalča, ktorý nedávno opustil tento svet. Na plážovej hádzanej pôsobil ako hráč, rozhodca i organizátor.

Finále turnaja, do ktorého sa prebojovali oba tímy extraligového Tatrana Prešov, prinieslo skvelú plážovú hádzanú so zaujímavým a dramatickým priebehom. Nakoniec sa z prvenstva po tesných polčasových rezultátoch tešilo družstvo Tatran Prešov 2 pod vedením Vadima Bražnyka. Ku kvalitnej úrovni tradičného podujatia prispeli aj oba maďarské tímy.

"Hralo sa veľmi dobre, oba naše tímy postúpili do finále, " poznamenal najlepší hráč turnaja Dominik Krok. "Vyhral náš druhý tím, víťazný pohár ostáva v mužstve. Turnaj sa vydaril, plážovú hádzanú mám veľmi rád. Robil som to, čo viem a z toho, že ma organizátori ocenili, mám radosť."

Finále: Tatran Prešov 2 - Tatran Prešov 1 2:0 (24:22, 17:16), o 3. miesto: Unitrade - KÉK Cápák 2:1 (20:15, 9:11, 4:0), semifinále: KÉK Cápák - Tatran Prešov 2 0:2 (7:11, 9:11), Tatran Prešov 1 - Unitrade 2:0 (15:13, 16:10).

Poradie: 1. Tatran Prešov 2 (Cvitkovič - Ľ. Šarpataky, M. Šarpataky, Peskov, Jankovič, Butorac, Carapkin), 2. Tatran Prešov 1 (Čupryna - Hrstka, D. Krok, L. Urban, Pekár, Číp, Vučko, Kasal), 3. Unitrade, 4. KÉK Cápák (obaja Maďarsko), 5. starší dorastenci Tatran Prešov, 6. Nepotrební Prešov, 7. FŠ PU Prešov, 8. Amerika Prešov.

Cenu pre najlepšieho brankára turnaja si prevzal Igor Čupryna, pre najlepšieho hráča Dominik Krok (obaja Tatran Prešov). Cenu určenú pre najtechnickejšieho hráča dostal Patrik Nagy (KÉK Cápák). Cenu Klubu fair play Slovenského olympijského výboru si z rúk jeho člena a predsedu organizačného výboru turnaja Pavla Derfényiho prevzala prešovská hádzanárska legenda a dlhoročný rozhodca plážovej hádzanej Milan Foľta. Organizátori k 85. narodeninám blahoželali Jozefovi Chalupovi, športovému nezmarovi, ktorý je od prvého ročníka turnaja v plážovej hádzanej členom organizačného štábu.

 
11.7.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 1963 krát