PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16642/komajota_ma_videoklip_k_serialovej_pesnicke_strih.html

Komajota má videoklip k seriálovej pesničke Strih

Druhý singel Komajoty Strih z nového albumu Priame prenosy dostal nový príbeh. Pesnička sa stala titulnou skladbou práve vysielaného seriálu Pravá tvár, ktorý vznikol v produkcii televízie JOJ.
foto: Pavel Višňovský

Strih nie je typická pesnička, ktorú by ste od Martina Husovského a jeho spoluhráčov čakali. Jedná sa o netypický mužsko-ženský duet so spevákovou manželkou Veronikou Husovskou. Navyše, spolupráca medzi Prešovčanmi a tvorcami seriálu zafungovala natoľko, že hudobníci vo svojom štúdiu natočili aj scénickú hudbu do celého seriálu. A s použitím záberov, ktoré uvidíte až v nasledujúcich týždňoch, vznikol k singlu videoklip.

Komajota má na svojom konte nielen množstvo rádiových a koncertných hitov, ktoré sa nachádzajú na ich piatich radových albumoch. Martin Husovský patrí medzi súčasných skladateľov, ktorý okrem kapely pracuje aj na hudbe pre divadelné hry a minulý rok napísal pre Divadlo Jonáša Záborského hudbu k muzikálu Jana z Arku. V zime vydali Prešovčania album Priame Prenosy, odkiaľ pochádza aktuálny singel Strih. Ten sa stal titulnou skladbou seriálu, ktorý momentálne vysiela TV JOJ. Spolupráca medzi Prešovčanmi a tvorcami seriálu zafungovala natoľko, že Komajota zložila pre jednotlivé časti aj scénickú hudbu.

„Mám rád takéto veľké hudobné plochy, či už je to divadelná hra, muzikál alebo seriál. Dostal som pilot s poznámkami, čo sa má v ktorých sekundách udiať, či to má byť dramatické, veselšie alebo rýchle. Celkom rád robím, keď mám presné zadanie, pretože je to jednoduchšie ako premýšľať nad tým, čo tam dať. Takto som neskôr nahral ďalšie hudobné motívy, ktoré tvorcovia použili v nasledujúcich častiach, “ spomína Martin Husovský na prípravy hudobnej zložky k seriálu.

Strih nie je typická skladba pre Komajotu. „Michal Baláž, ktorý napísal scenár, mi poslal hotový text a po naozaj dlhej dobe som opäť sfúkol prach z mojej gitary. Je to gitarová skladba, ktorá sa jemne tiahne do blues a má veľmi zaujímavé sólo na dobro.“ Gitarové party potom pri nahrávaní prenechal Martin Husovský oveľa skúsenejšiemu gitaristovi Ľuboslavovi Petruškovi.

Hlavnou hrdinkou seriálu je mladé dievča Vika, ktorú stvárnila herečka Monika Horváthová. To kapelu inšpirovalo k tomu, aby v pesničke bol výrazný ženský vokál. „Ženský hlas si táto pesnička pýtala už odzačiatku, hoci som to spieval sám. Nechceli sme spraviť typický duet. Veronika je skúsená, spieva celý život a je muzikálová herečka. Nie som zástanca typických duetov a takto sme k tejto pesničke aj pristupovali, “ priznáva Martin Husovský.

Seriál Pravá tvár vzbudzuje veľký záujem divákov, čo dokazujú aj oficiálne štatistiky sledovanosti. Tvorcovia a Komajota ho podporili tiež videoklipom k titulnej skladbe Strih so zábermi, ktoré budú ešte len odvysielané. Defilé scén doplnili zábermi na Martina a Veroniku Husovských, ktoré sa natáčali v Prešove.

 
13.7.2017 | Autor: Edo Kopček | Kultúra a voľný čas | čítané: 2390 krát