PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16647/presov_pride_o_raritu.html

Prešov príde o raritu

Z diaľnice D1 už motoristi schádzajú po novom. O pár týždňov tak legendárny prešovský semafor bude patriť minulosti.

„V priebehu týždňa vodiči v okolí Prešova začínajú jazdiť po ďalšom cestnom úseku, ktorého neskoré dokončenie bolo daňou minulosti. O pár týždňov tak konečne prídeme o náš legendárny semafor, pričom túto raritu radi oželieme“ skonštatovala primátorka Andrea Turčanová v súvislosti s včerajším sprevádzkovaním nového zjazdu z diaľnice D1.

Práce na dokončení tohto diaľničného zjazdu pokročili. Od včera tak už motoristi prichádzajú do centra Šariša v smere od Popradu po cestnom úseku, ktorý doposiaľ nebol využívaný. Protismerná jazda vozidiel vchádzajúcich a schádzajúcich z diaľnice je tak minulosťou. Ostatné práce na tomto stavbárskom diele pokračujú, pričom dokončené by mali byť dokonca leta.

Raritný prešovský semafor, regulujúci výjazd na diaľnicu, je síce ešte v prevádzke, no jeho demontáž je otázkou už iba niekoľkých týždňov. Kým sa tak stane, vodičov čaká ešte jedno výraznejšie dopravné obmedzenie, kvôli ktorému budú jazdiť v smere na Poprad po „starej“ ceste 1/18, pričom napojenie na ňu bude možno až v križovatke pred obcou Široké. Od 29. júla sa totiž bude dokončovať ukladanie a výmena živičného povrchu, čo si vyžiada uzatvorenie výjazdu na diaľnicu. Tieto práce potrvajú približne týždeň.

 
18.7.2017 | Autor: Veronika Kmetóny Gazdová | Doprava | čítané: 2305 krát